Karmeaa kuvaa F1-kisan yhteydestä: Ferrari-fania taottiin nyrkillä päähän

Katsoja hyökkäsi rajusti Ferrari-paitaisen fanin kimppuun Meksikon F1-osakilpailun katsomossa. 

Videokuviin tallentunut väkivaltainen episodi tapahtui sunnuntaina ajetun Meksikon F1-osakilpailun aikana. Vaaleapaitainen katsoja takoi nyrkillä Ferrari-paitaista katsojaa silmittömästi pään seudulle. Hän löi myös toista Ferrari-fania, joka tuli puolustamaan lyötyä katsojaa.

Lopulta hyökännyt katsoja saatiin aisoihin. F1 kertoi Racerin toimittaja Chris Metlandin mukaan, että hänet poistettiin katsomosta ja sai elinikäisen pannan F1-tapahtumiin.

Sports Illustrated raportoi, että hyökänneen katsojan uskotaan olevan Red Bullin ja meksikolaiskuljettaja Sergio Pérezin kannattaja.

Kova paikka Pérezille

Kotiyleisön suuren suosikin Pérezin kilpailu päättyi heti alkuunsa. Hän nousi ykkösmutkaan rinta rinnan Ferrarin Charles Leclercin ja Red Bull -tallikaverinsa Max Verstappenin vierelle, mutta kolaroi Red Bull -kuskien keskellä olleen Leclercin kanssa.

Leclerc kommentoi kilpailun jälkeen, ettei valitettava kolari ollut hänen väistettävissään. Ahtaassa raossa tilanteessa ollut monacolainen oli pahoillaan Pérezin kisan päättymisestä.

Pérez puolestaan sanoi ottaneensa suuren riskin hamutessaan voittoa kotikisassaan.

– En uskonut, että Leclerc jarruttaisi niin myöhään, koska hän oli keskellä ja olin jo ohittanut hänet. En odottanut hänen olevan siinä, hän kertoi.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kiteytti tapahtuneen kilpailuonnettomuudeksi.

– Ei voi syyttää häntä (Péreziä) kotikisassaan siitä, että hän yritti päästä johtoon. Se oli kova paikka hänelle kotiyleisönsä edessä, hän on todella tunteellinen, Horner kommentoi.

Hamilton lähemmäs Péreziä

Kilpailu päättyi maailmanmestaruutensa jo varmistaneen Verstappenin voittoon. Mercedeksen Lewis Hamilton oli toinen ja Leclerc ajoi kolmanneksi.

Hamilton nousi 20 pisteen päähän MM-sarjassa toisena olevasta Pérezistä.

Lue myös:

    Uusimmat