Karjaa 6.6.2002

Olemme muuttaneet joulukuussa Espoosta "maalle" Pohjan Bentbyhyn, lähelle Billnäsin ruukkia. Olemme nykyään maalaisserkkuja, koska kaikki sukulaiset ja ystävät asuvat pääkaupunkiseudulla ja olemme itsekin sieltä kotoisin. Kotimme on vanha iso "amerikanvilla" ja sitä ympäröi kaunis puutarha vanhoine puineen. Haluaisimme järjestää ystäville juhlat, joissa saisimme heidät ymmärtämään, miksi olemme tänne heidän mielestään "huitsinnevadaan" muuttaneet.

(kaikki ohjeet neljälle)

Tapenadella marinoitua siikaa

4 siikafilettä
50g mustia kivettömiä oliiveita
yksi valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
20g pieniä kapriksia
kaksi paprikaa
yksi sitruuna

Soseuta oliivit, kaprikset ja valkosipuli tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja lisää massaan oliiviöljy. Poista siioista ruodot ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla nahkapuoli alaspäin noin 2 min. Käännä pannulla ympäri ja ota fileet pois pannulta. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja asettele vuoan pohjalle. Päälle siikafileet ja puristettua sitruunan mehua. Levitä tapenade siikojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Kokonainen täytetty broileri

kaksi kokonaista broileria
100g suolatonta voita
yksi ruukku basilikaa
yksi ruukku rakuunaa
yksi ruukku timjamia
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
5 siivua paahtoleipää
puntti tuoretta vihreää parsaa
500g tuoretta pinaattia
4 isoa Rosamunda uuniperunaa
kaksi valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä

Soseuta tehosekoittimessa voi, aurinkotomaatit, basilika, rakuuna, valkosipuli ja paahtoleipä tasaiseksi tahnaksi.
Poista broilereista takaosan rauhanen. Katkaise siivet ensimmäisen nivelen kohdalta ja puhdista siiven tyngät lihasta. Sidot yhteen jalat paistinarulla.
Täytä broilerit pään puolelta nahan alle aurinkotomaattitahnalla.
Poista perunoista sivut ja halkaise kahtia. Hiero pintaan suolaa ja timjamia. Asettele perunat uunipellille. Kaada päälle loraus oliiviöljyä. Laita broilerit perunoiden päälle ja paista uunissa 200 c:ssa noin 45 min. Anna broilereiden levätä n. 15 min uunistaoton jälkeen ennen kuin paloittelet.
Tarjoile lisäkkeenä vihreää parsaa ja haudutettua pinaattia.

Lue myös:

    Uusimmat