Karjaa 6.6.2002
Olemme muuttaneet joulukuussa Espoosta "maalle" Pohjan Bentbyhyn, lähelle Billnäsin ruukkia. Olemme nykyään maalaisserkkuja, koska kaikki sukulaiset ja ystävät asuvat pääkaupunkiseudulla ja olemme itsekin sieltä kotoisin. Kotimme on vanha iso "amerikanvilla" ja sitä ympäröi kaunis puutarha vanhoine puineen. Haluaisimme järjestää ystäville juhlat, joissa saisimme heidät ymmärtämään, miksi olemme tänne heidän mielestään "huitsinnevadaan" muuttaneet.
(kaikki ohjeet neljälle)
Tapenadella marinoitua siikaa
4 siikafilettä
50g mustia kivettömiä oliiveita
yksi valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
20g pieniä kapriksia
kaksi paprikaa
yksi sitruuna
Soseuta oliivit, kaprikset ja valkosipuli tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja lisää massaan oliiviöljy. Poista siioista ruodot ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla nahkapuoli alaspäin noin 2 min. Käännä pannulla ympäri ja ota fileet pois pannulta. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja asettele vuoan pohjalle. Päälle siikafileet ja puristettua sitruunan mehua. Levitä tapenade siikojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.
Kokonainen täytetty broileri
kaksi kokonaista broileria
100g suolatonta voita
yksi ruukku basilikaa
yksi ruukku rakuunaa
yksi ruukku timjamia
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
5 siivua paahtoleipää
puntti tuoretta vihreää parsaa
500g tuoretta pinaattia
4 isoa Rosamunda uuniperunaa
kaksi valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
Soseuta tehosekoittimessa voi, aurinkotomaatit, basilika, rakuuna, valkosipuli ja paahtoleipä tasaiseksi tahnaksi.
Poista broilereista takaosan rauhanen. Katkaise siivet ensimmäisen nivelen kohdalta ja puhdista siiven tyngät lihasta. Sidot yhteen jalat paistinarulla.
Täytä broilerit pään puolelta nahan alle aurinkotomaattitahnalla.
Poista perunoista sivut ja halkaise kahtia. Hiero pintaan suolaa ja timjamia. Asettele perunat uunipellille. Kaada päälle loraus oliiviöljyä. Laita broilerit perunoiden päälle ja paista uunissa 200 c:ssa noin 45 min. Anna broilereiden levätä n. 15 min uunistaoton jälkeen ennen kuin paloittelet.
Tarjoile lisäkkeenä vihreää parsaa ja haudutettua pinaattia.
Uusimmat
-
07:55
"Eihän tuossa ole mitään järkeä" – katso: Christian Heljanko venytti "jumalaiseen kauden torjuntaan"
-
07:40
Kuinka pitkään uimahallissa saa olla? Aikaraja voi tulla vastaan
-
07:27
Ruotsinkieliset yöpäivystykset uhattiin lopettaa – hallitus rokotti vain suomenkielisiä alueita
-
07:10
Kyllästynyt Venetsia alkoi kerätä turisteilta maksun – tästä on kyse
-
06:58
USA kasaa hurjaa MM-joukkuetta – ensimmäiset tähtinimet julki
-
06:57
Vallankumous muutti Portugalia pysyvästi 50 vuotta sitten – itsevaltainen hallinto kaatui vuorokaudessa
-
06:50
Theo, 24, piti aluksi itsensä kuvaamista tyhmänä Mun maailma -sarjaa varten – sitten hän tajusi yhden asian
-
06:38
Kallisarvoinen romahdus: Liverpool hävisi taas
-
06:33
Trumpin liittolaisia vastaan nostettu syytteitä vaalijuonittelusta
-
06:31
Nettideittailija, tämä ominaisuus kannattaa poistaa käytöstä iPhonessa
-
06:28
Vauva löysi äidin mielialalääkkeet ja joutui viikoksi hengityskoneeseen – valehtelu pahensi hengenvaaraa
-
06:24
Raju tulipalo Kokemäellä – koira kuoli, asukkaat sairaalaan
-
06:20
NHL-luotsi sai potkut
-
06:15
Lukiolaiset marssivat ulos oppitunneilta vastustaakseen hallituksen leikkauksia: "Tämä ei meille käy"
-
06:06
MTV seuraa tulospäivää: Metan tulos yli kaksinkertaistui
-
06:00
Lasten ja nuorten väkivaltarikoksissa hurja kasvu – uhreissa uusi huolestuttava piirre
-
05:55
Juhamatti Aaltonen jakoi kritiikkiä joukkuekaverin tökeröstä teosta – "Riski, en pääse pään sisään"
-
05:50
Pitäisikö rikosoikeudellisen vastuun ikärajaa laskea? Näin suomalaiset vastasivat USU-gallupissa
-
05:41
Boeing-kone jälleen pelottavassa vaaratilanteessa: Rengas irtosi kiitoradalla
-
05:25
Uutta tietoa Tukholman hyökkäyksestä – naamioituneet epäillyt karussa
-
Lataa lisää