Karjaa 6.6.2002
Olemme muuttaneet joulukuussa Espoosta "maalle" Pohjan Bentbyhyn, lähelle Billnäsin ruukkia. Olemme nykyään maalaisserkkuja, koska kaikki sukulaiset ja ystävät asuvat pääkaupunkiseudulla ja olemme itsekin sieltä kotoisin. Kotimme on vanha iso "amerikanvilla" ja sitä ympäröi kaunis puutarha vanhoine puineen. Haluaisimme järjestää ystäville juhlat, joissa saisimme heidät ymmärtämään, miksi olemme tänne heidän mielestään "huitsinnevadaan" muuttaneet.
(kaikki ohjeet neljälle)
Tapenadella marinoitua siikaa
4 siikafilettä
50g mustia kivettömiä oliiveita
yksi valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
20g pieniä kapriksia
kaksi paprikaa
yksi sitruuna
Soseuta oliivit, kaprikset ja valkosipuli tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja lisää massaan oliiviöljy. Poista siioista ruodot ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla nahkapuoli alaspäin noin 2 min. Käännä pannulla ympäri ja ota fileet pois pannulta. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja asettele vuoan pohjalle. Päälle siikafileet ja puristettua sitruunan mehua. Levitä tapenade siikojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.
Kokonainen täytetty broileri
kaksi kokonaista broileria
100g suolatonta voita
yksi ruukku basilikaa
yksi ruukku rakuunaa
yksi ruukku timjamia
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
5 siivua paahtoleipää
puntti tuoretta vihreää parsaa
500g tuoretta pinaattia
4 isoa Rosamunda uuniperunaa
kaksi valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
Soseuta tehosekoittimessa voi, aurinkotomaatit, basilika, rakuuna, valkosipuli ja paahtoleipä tasaiseksi tahnaksi.
Poista broilereista takaosan rauhanen. Katkaise siivet ensimmäisen nivelen kohdalta ja puhdista siiven tyngät lihasta. Sidot yhteen jalat paistinarulla.
Täytä broilerit pään puolelta nahan alle aurinkotomaattitahnalla.
Poista perunoista sivut ja halkaise kahtia. Hiero pintaan suolaa ja timjamia. Asettele perunat uunipellille. Kaada päälle loraus oliiviöljyä. Laita broilerit perunoiden päälle ja paista uunissa 200 c:ssa noin 45 min. Anna broilereiden levätä n. 15 min uunistaoton jälkeen ennen kuin paloittelet.
Tarjoile lisäkkeenä vihreää parsaa ja haudutettua pinaattia.
Uusimmat
-
18:02
MTV selvitti: Näissä kunnissa saa eniten kotihoidon tukea – ensi vuonna kärkeen nousee uusi kunta
-
17:51
MTV seuraa: SM-liigan alkukaudesta kovaa faktaa – tekeekö Kiekko-Espoo hurjan tempun?
-
17:28
Todella ällöttävät patongit! Halloweenin helppo tarjoiluvinkki
-
17:15
Poptähti Demi Lovato yllätti lateksiasussa – näyttävät kuvat punaiselta matolta
-
17:00
Uutuuskirja: Lähipiiri jäi ihmettelemään, mitä ihmettä Sanna Marinille tapahtui vuonna 2021?
-
16:54
Itämerellä kulkevalla öljytankkerilla tulipalo
-
16:46
Tappiot eivät horjuta Markku Kanervan asemaa Huuhkajissa – "Ei ole sellaista tarvetta"
-
16:12
Toyotan MM-rallikuski avautui kovasta kohtalostaan: "Olen ollut todella stressaantunut"
-
16:01
Presidentti Zelenskyi vierailee Berliinissä
-
16:01
Ensitreffit-parien yhteiselo ahdistaa Töllötuomareita – "En pysty enää katsomaan"
-
15:42
Poliisi löysi Helsingin Puhoksesta kahvilan, jossa pyöritettiin laajaa kokaiinikauppaa
-
15:35
Sonja Aiello tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin
-
15:33
MTV:n Mika Tommola tuomittiin pahoinpitelystä – sai sakkotuomion
-
15:30
Poliisi selvitti Ulvilan lapsikaappauksen motiivin – pakenivat lasten kanssa asuntoautolla Norjaan
-
15:20
Neljä keinoa suojata puhelin tietovarkauksilta
-
15:04
Poliisi epäilee kahta ukrainalaisnaista taposta Kainuussa – oikeus vangitsi kaksikon
-
15:03
Syyslomamatka ulkomaille? Helsinki-Vantaan ruuhkatiedot näkee jo kotona
-
14:53
Ex on Next: Kamppailu vaa'ankieliosavaltioista ja postiäänistä lähestyy kiehumispistettä
-
14:50
P. Diddyn oikeudenkäynti alkaa toukokuussa – musiikkimoguli pysyy vangittuna
-
14:47
Michelle ja Barack Obama julkaisivat rakkautta tihkuvan kuvan: "En olisi voinut pyytää parempaa puolisoa"
-
Lataa lisää