Mainos

Karhu ahdisteli lenkkeilijää Enossa

Karhu hyökkäsi lenkkeilemässä olleen miehen päälle Enon Uimaharjussa tänä aamuna. Karhu puri miestä leukaan ja raapi häntä. Rytäkästä mies kuitenkin selvisi vähin vammoin.

Hyökkäys johtui ilmeisesti siitä, että äänettömästi juossut Jukka Räty, 39, pääsi muutaman metrin päähän karhusta sen huomaamatta. -Karhu tuli pusikosta niin yllättäen, etten ehtinyt tehdä mitään. Se karjui ja juoksi neljällä jalalla suoraan päälle, Räty muisteli kauhunhetkiään.

Kita auki hyökännyt karhu paiskasi Rätyn maahan, puraisi tätä leuasta ja syöksyi metsään.
-Siellä se jatkoi karjumistaan, löi lepikkoa nurin ja teki vielä pari valehyökkäystä. Syrjäsilmällä näin, että siellä oli myös karhunpentu, Räty kertoi.

Jonkin aikaa maassa oltuaan mies hyppäsi ylös ja lähti juoksemaan tulosuuntaansa.
-Metsässä karhu teki vielä kolmannen valehyökkäyksen kuitenkaan tulematta lähelle. Sillä tiellä en ole koskaan juossut niin lujaa kuin nyt. Eiköhän sitä pitäne vaihtaa lenkkipolkuja, Räty naurahti. Onnettomuudessa miehellä oli hyvää onnea, sillä karhun hampaat osuivat lähelle hänen kaulavaltimoaan.

Karhu luuli miehen hyökkäävän

-Onnettomuudekseen mies pääsi liian lähelle karhua. Kun ihminen pääsee tietyn matkan päähän karhusta, niin se luulee tämän hyökkäävän ja puolustautuu. Ilmeisesti tämä karhu olisi tehnyt samoin, vaikka sillä ei olisi ollut pentuakaan, arvioi hirvitutkija Kaarlo Nygren RKTL:n Ilomantsin riistantutkimusasemalta.

Kun karhu hyökkäsi, lenkkeilijä oli hänestä muutaman metrin päässä.
-Kuiva tie, nopeus ja hyvät lenkkitossut. Ja karhu taas oli syömässä korkean penkan alla, Nygren mainitsi lenkkeilijän ja karhun yllättävän kohtaamisen syinä. Hän arvelee, että karhun tarkoituksena oli vain nuijia mies maahan ja pakottaa hänet karkuun.
-Tavallisen ihmisen karhu kuulee jo matkojen päästä, Nygren rauhoittelee. Kohdattaessa karhu on säilytettävä katsekontakti ja peräännyttävä hitaasti.

Mahdollisesti sama emokarhu on tehnyt kiukkuista tuttavuutta ihmisiin jo aikaisemminkin.
-Samalla seudulla autoilija pysähtyi katselemaan karhunpentua. Kun emoa ei näkynyt, niin hän aikoi nousta autosta. Tällöin emä hyökkäsi kohti, jolloin autoilijan piti mennä autoonsa ja lähteä paikalta, Nygren kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.