Mainos

Karelia Lines vähentää henkilökuntaa

Viisumivapaat risteilyt lopettaneen Karelia Linesin mukaan lomautetut työntekijät ovat valmiustilassa ja tulevat töihin heti, jos kanavalle taas päästään risteilemään.

Karelia Lines on supistanut henkilökuntaansa kymmenkunnalla työntekijällä.

Yhtiö joutui lopettamaan viisumivapaat risteilynsä Lappeenrannasta Viipuriin. Karelia Linesin toimitusjohtaja Reijo Paajanen kertoi tänään, että lomautetut ja työnsä lopettaneet ovat valmiustilassa ja tulevat töihin heti, jos kanavalle taas päästään risteilemään.

Paajanen ei kuitenkaan usko, että viisumivapaat risteily avautuisivat ainakaan tällä purjehduskaudella. Suomen puolella kanavaa ajetaan, ja aluksella on päällään ylimiehitys.

Kotkalainen Kristina Cruises liikennöi Viipuriin Kotkasta ainakin elokuun puoliväliin saakka. Viisumipakko ei koske Kotkasta lähteviä risteilymatkustajia.

-Halusimme varmistaa ml. Kristina Brahen liikenteen, sanoi toimitusjohtaja Mikko Partanen. Loppusyksyn liikenne päätetään vasta myöhemmin kun nähdään, kuinka Venäjän päätös pitää. Siellä on Partasen mukaan kahdenlaista ilmaa, ja jotkut pitävät Saimaan kanavan risteilyjen viisumivapauden lopettanutta määräystä lain vastaisena.

Partanen pitää mahdollisena, että Saimaan kanava avautuisi viisumivapaille risteilyille vielä tällä purjehduskaudella. Hänen mielestään tilanne on sikälikin epäselvä, että "meille ei ole tullut minkäänlaista virallista paperia asiasta, vain puhelinsoitto".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.