Kardemummaa, chiliä vai tujaus siideriä? Valitse suosikkiglögisi!

Maustetut glögit tuovat omat herkulliset arominsa joulunajan viettoon. Niin pikkujouluissa kuin joulupöydässäkin siemaillaan lämmittävää juomaa. Millä sinä maustat glögisi?

Glögistä on olemassa monenlaisia versioita. Joulun klassikkojuoma tuunataan oman maun mukaiseksi omilla suosikkimausteilla. Tässä muutama herkullinen ja höyryävä vaihtoehto nautittavaksi hemmotteluhetkiin.

Erilaisia aromeja

Monen mielestä varmasti paras ja oikea joulujuoma on . Lisää hiukan marjoja ja maustetta ja tuot glögiin uusia ulottuvuuksia. Nautiskele pohjoisista mauista muodossa.

tyydyttää omenaa rakastavien mielihalut. Hunajainen versio koristellaan muun muassa kirpeyttä lisäävillä sitruunaviipaleilla. Glögi sopii myös ruoanlaittoon ja sitä voi käyttää esimerkiksi riisipuuron kaverina

kaipaava sujauttaa kattilaan kuumaa chiliä.

Siideriglögi

Myös siideriä voi hyödyntää glögin valmistuksessa! Kokeile helppoa reseptiä:

noin 1/2 l siideriä
1 dl sokeria
2-3 rkl glögimaustetta
1 plo omena- tai valkoviiniä (myös alkoholiton sopii)

Mittaa kattilaan siideri, sokeri ja glögimauste. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5–10 minuuttia. Lisää viini ja kuumenna uudelleen kiehumapisteeseen. Anna seistä vähän aikaa ja siivilöi juoma mukeihin tai laseihin, joissa on kuorittuja manteleita ja rusinoita.

Mausteinen glögitorttu

Pohja

150 g Pirkka piparkakkuja
75 g Pirkka meijerivoita tai Mainio rasvaseosta

Täyte

4 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiininmehua

Pinnalle

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä

Koristeeksi

kanelitankoja

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

2. Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

3. Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristeut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kanelitangoilla.

Resepti: Ruokakesko

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat