Mainos

Karaoke raikasi Helsingin kaduilla, kynnys laulamiseen on madaltunut – nyt karaokea saattaa kuulla esimerkiksi esiintymiskoulutuksissa

5:11
MTV Uutiset Live oli paikalla, kun karaoke raikasi Helsinki-päivänä Musiikkitalon nurmikolla.

Karaoke raikasi Helsinki-päivän kunniaksi Musiikkitalon nurmikolla keskiviikkoiltana. Laulajia riitti, ja ohjelmistossa kuultiin muun muassa Andrea Bocellia.

Musiikkitieteen yliopisto-opettaja Anna-Elena Pääkkölä Turun yliopistosta oli paikalla Musiikkitalon viereisellä nurmikolla. Hänen mukaansa karaokelaulaminen on vuosien saatossa muuttunut. 

– Karaoke menee koko ajan eteenpäin, Pääkkölä sanoi MTV Uutiset Liven haastattelussa. 

Yksi muutoksen taustalla oleva asia on teknologia. Esimerkiksi kännyköiden karaokesovellukset ovat madaltaneet kynnystä laulaa. Pääkkölän mukaan karaokea käytetään lisäksi apuna esimerkiksi puheterapiassa ja esiintymiskoulutuksissa.

Tutut hitit pitävät pintansa

Pääkkölän mukaan karaoke muuttuu, mutta kappalesuosikit eivät välttämättä vaihdu yhtä nopeasti. Hän sanookin, että karaokessa hauskaa on se, että koskaan ei tiedä, millaisia kappaleita saa kuulla. 

– Meillähän on 1940–1950-luvulta biisejä, jotka vieläkin pitävät pintansa. Siellä on vieläkin Olavi Virran tangoja, joita ihmiset laulavat. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja