Mainos

Karaoke-kisoja tuomaroi musiikkitieteen professori

Karaoken MM-kisojen suomalaisedustajat valitaan ensi lauantaina Vantaalla. Kilpailujen tuomaristoon kuuluu tänä vuonna myös Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksen professori Heikki Ruismäki. Karaoken MM-kisat pidetään Lahdessa lokakuun loppupuolella.

– Karaoke on ilmiönä erittäin mielenkiintoinen ja sen suosio on mittavaa, professori Ruismäki sanoo. Hän toimii myös MM-loppukilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Karaoken MM-kilpailussa kisataan maailmanmestaruuksista sekä naisten- että miestensarjoissa. Suomi voi asettaa kilpailuun isäntämaana kaikkiaan viisi laulajaa: kaksi nais- ja kolme mieslaulajaa. Kilpailupaikkansa on jo varmistanut viime vuonna Thaimaan Bangkokissa pidetyissä MM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Juha Karvonen.

Karaoken kuudennet MM-kilpailut pidetään Lahti Hallissa 23.–25. lokakuuta. MM-kisoihin on ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä osallistujia eli kymmeniä laulajia yhteensä lähes 30 maasta. Tällä hetkellä mukaan ovat jo ilmoittautuneet Australia, Etelä-Afrikka, Filippiinit, Färsaaret, Ghana, Indonesia, Irlanti, Iso-Britannia, Itävalta, Japani, Kanada, Kiina, Kreikka, Marokko, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Thaimaa, Unkari, Venäjä, Vietnam, Viro ja Yhdysvallat.

Viime vuonna naisten maailmanmestariksi valittiin Australian Julie Walter-Sgro ja miesten mestariksi Malesian Lu Hee Wah (Kelvin). Hallitsevat mestarit esiintyvät MM-kisojen avajaisissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.