Mainos

Käräjäoikeus vangitsi kaksi China Centren johtajaa

Vantaan käräjäoikeus vangitsi tänään kaksi Kouvolan China Centren kiinalaista johtajaa epäiltyinä törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Vangitut ovat Jiazhu Wang, joka julkisuudessa olleiden tietojen mukaan on China Centren omistaja, sekä toimitusjohtaja Siqi Wang.

Rajavartiolaitos epäilee, että rikollisryhmä on hankkinut kymmeniä oleskelulupia väärin perustein ja luvilla on järjestetty tai yritetty järjestää kiinalaisia laittomasti Schengen-alueelle.

Rajavartiolaitos on laskenut vapaaksi yhden pidätetyistä. Rajavartiolaitos harkitsee vielä, esittääkö kolmea kiinalaista epäiltyä vangittaviksi.

Kolmen pidätetyn osalta vangitsemisvaatimus on jätettävä käräjäoikeudelle lauantaina puoleenpäivään mennessä.

Rajavartiolaitos, tulli ja poliisi tekivät keskiviikkona tarkastusiskun China Centreen sekä Valkealassa sijaitsevaan hyvinvointikeskus Leishi Centreen. Niihin ei enää kohdistu etsintöjä, ja ne jatkavat toimintaansa normaalisti.

Vangitut monessa mukana

Kiinalaiset perustivat China Centren Kouvolan vanhaan meijeriin 2006. Siellä myydään erilaista kiinalaista tavaraa. Hyvinvointikeskus tuli kiinalaisomistukseen 2007.

Viime aikoina uutisissa on kerrottu China Centren taloudellisista vaikeuksista, joiden on sanottu johtuvan taantumasta.

Kiinteistön osti ja remontoi Nordic Finland Investment -niminen yhtiö, jossa vangitut miehet ovat mukana.

Kaupparekisteritietojen mukaan Jiazhu Wang on mukana 16:ssa ja Siqi Wang 36 suomalaisessa yrityksessä, jotka kaikki toimivat Kouvolan seudulla. Niiden toimialoina on muun muassa yleisagentuuritoiminta, vaatteiden tukkumyynti sekä kirjanpito- ja tilinpäätösala.

China Centreä oli keskeisesti puuhaamassa Kouvolaan silloinen kaupunginjohtaja, nykyinen elinkeinotoimen kaupunginjohtaja Aimo Ahti. Hän on pitänyt julkisuudessa mahdollisena, että hänen allekirjoituksensa olisi väärennetty joihinkin asiapapereihin.

STT ei perjantai-iltana tavoittanut Ahtia kommentoimaan asiaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.