Mainos

Kantaaottava Puhdistus-näytelmä haastava newyorkilaisyleisölle

Sofi Oksasen Puhdistus-näytelmä sai eilen ensi-iltansa Yhdysvaltain taiteellisena tunnetussa La MaMa -teatterissa New Yorkissa. Kevyisiin komedioihin ja musikaaleihin tottuneelle yleisölle yhteiskunnallisesti kantaaottava Puhdistus on haaste.

Ainakin ensi-illan kutsuvieraat tuntuivat olleen vaikuttuneita Puhdistuksen tarinasta. Toteutus New Yorkin teatterissa oli väkevä ja jopa rujo. Tarinan seuraaminen oli varmasti vaikeaa niille jotka eivät ole lukeneet kirjaa tai eivät tunne Viron historiaa.

Paikalliset teatteriammattilaiset olivat melkein ahdistuneita väkivallasta ja ihmisten alistamisesta. Katsomossa istui myös amerikkalaisten teatterimaun tunteva, Los Angelesissa työskentelevä, palkittu näyttelijä Niina Sallinen.

- Luulisin, että Puhdistus on täyttänyt odotukset. Voi olla, että näytelmä oli amerikkalaisille vaikea. Itse olen lukenut Oksasen kirjan, ja sen takia minun oli helppo seurata näytelmää.

Sallinen toteaa, että New Yorkissa teatteriyleisö on joka tapauksessa koulutetumpaa kuin hänen asuinkaupungissaan Los Angelesissa.

- Los Angelesissa katsojat saattaisivat olla enemmän pihalla, Sallinen naurahtaa.

New Yorkin näytelmässä esiintyvä suomalaistähti Peter Franzén oli tyytyväinen ensi-iltaan.

- Yleisö oli tosi hyvin mukana ja katsojat tukivat meitä. Toivottavasti pystyimme antamaan heille sen, mitä he tulivat hakemaan, sanoo Martinin roolissa esiintyvä Franzén.

Puhdistus pyörii La MaMa -teatterissa kaksi viikkoa. Franzén tietää jo, mihin hän ryhtyy esitysten jälkeen.

- Jatkan elokuvakäsikirjoitukseni kirjoittamista. Toivon mukaan pääsen myös tekemään uutta romaaniani, Franzén sanoo.

Katso Teatterin tiedotuskeskuksen johtajan Hanna Helavuoren haastattelu: (Huomenta Suomi 11.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.