Kansanrintamaa pukkaa! Antti Rinne julkisti kokoonpanon, jolla hallitusta yritetään kasata – "Jos hallitusneuvotteluissa onnistutaan saamaan ohjelma..."

Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) on tiedottanut, että hallitusta pyritään muodostamaa SDP:n ohella keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n voimin.

Kyseessä olisi niin sanottu kansanrintamahallitus, jolla olisi eduskunnassa yhteensä 117 paikkaa.

– Jos hallitusneuvotteluissa onnistutaan saamaan ohjelma, joka tyydyttää tätä joukkuetta, meillä on selkeä enemmistöhallitus syntymässä, Rinne arvioi.

Vaalien toisiksi ja kolmanneksi suurimmat puolueet perussuomalaiset ja kokoomus jäisivät skenaariossa oppositioon. Samoin kävisi kristillisdemokraateille sekä Liike Nytille.

Keskusta sittenkin mukaan neuvotteluihin

Keskusta näytti surkean vaalituloksen tultua jäävän jo ulos seuraavasta hallituksesta. Eduskuntaryhmän, puoluevaltuuston ja -hallituksen kantojen kuuntelemisen jälkeen puoluejohdossa kuitenkin todettiin, että hallitusneuvotteluihin voidaan lähteä.

– Keskustalle tämä on ollut erittäin vaikea päätöksentekoprosessi. Lähdimme ilman muuta siitä, että vaalien voittajat ovat tässä neuvottelemassa, puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi.

Sipilän arvion mukaan hallitusneuvotteluista tulee vaikeat.

Lue myös:

    Uusimmat