Mainos

Kansanedustajien poissaolot vähentyneet

Kansanedustajien poissaolot ovat vähentyneet kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. MTV:n Sunnuntairaportin tekemän selvityksen mukaan täysistunnoista oli vuoden aikana poissa 13 prosenttia kansanedustajista. Selvitys koski uuden eduskunnan ensimmäistä vuotta viime vuoden maaliskuulta tämän vuoden maaliskuulle.

Eduskunta, istuntosali


Edellisenä vuonna täysistuntojen poissaoloprosentti oli sama, mutta vuonna 1997 se nousi 17:ään. Valiokuntien kokouksista oli poissa keskimäärin 15 prosenttia edustajista. Edellisenä vuonna poissaoloprosentti oli 18 ja vuotta aiemmin 23. Ahkerimmin edustajat osallistuivat maa- ja metsätalous- sekä liikennevaliokunnan kokouksiin. Poissaolot jäivät kymmenen prosentin nurkille. Ulkoasiainvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan kokouksista puuttui yli 20 prosenttia edustajista.

Henkilökohtaista täysistuntojen poissaolotilastoa johtivat Gunnar Jansson (r.) sekä Kalervo Kummola (kok.). Janssonin tapauksessa poissaolot johtuvat Euroopan neuvoston tehtävistä. Sittemmin Jansson on nimitetty myös EU:n perusoikeusasiakirjasta neuvottelevaan valtuuskuntaan. Kummola oli taas pitkään sairaslomalla kolaroituaan jääkiekkoilija Teemu Selänteen kanssa.

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho oli poissa joka viidennestä täysistunnosta, pääosin presidentinvaalikampanjansa takia. Tällä tuloksella hän ei silti nouse edustajien poissaolojen kymmenen kärkeen. Aho oli sitä vastoin kaikkein useimmin poissa eduskunnan äänestyksistä - häneltä jäi väliin niistä 46 prosenttia. Uudessa eduskunnassa on vuoden aikana äänestetty 257 kertaa 26 täysistunnossa. Suuri osa näistä äänestyksistä liittyi vuoden 2000 budjettiin.

Aholta jäi väliin 27 prosenttia johtamansa suuren valiokunnan kokouksista. Myös varapuheenjohtaja Kimmo Kiljusella (sd.) on paljon poissaoloja Etyj-tehtäviensä takia. Valiokuntakokouksista oli usein poissa Sirpa Pietikäinen (kok.), joka oli paikalla vain joka toisessa ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa. Kummolalta jäi väliin 51 prosenttia valiokuntakokouksista. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.