Kansanedustajaksi pyrkivä Riku Nieminen ehdottaa Duunitorin haastattelussa edustajien palkkojen moninkertaistamista: "Laittaisin nollan perään"

Riku Nieminen pudottaa uutispommin 1:09
Riku Nieminen kertoo kansanedustajaehdokkuudestaan tv-lähetyksessä.

Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas, näyttelijä Riku Nieminen kertoo Duunitorin haastattelussa toivovansa korotusta kansanedustajan palkkaan.

Näyttelijänä tunnettu Nieminen pyrkii ensimmäistä kertaa eduskuntaan kevään vaaleissa. Duunitorin haastattelussa Niemiseltä kysyttiin muun muassa edustajan palkasta.

– Jos saisin määritellä sen itse, ilman että se vaikuttaisi kenenkään muun varoihin, niin kyllä minä laittaisin nollan perään kansanedustajan kuukausiliksaan.

Nyt ensimmäisen kauden kansanedustaja tienaa 6 614 euroa kuukaudessa. Neljän eduskuntavuoden jälkeen palkkio kohoaa 6 945 euroon ja 12 vuoden jälkeen 7 408 euroon kuukaudessa.

Nieminen perustelee palkankorotustoiveitaan kansanedustajan työn vastuullisuudella, kuluttavuudella ja stressaavuudella.

– Mitä olen katsonut, niin ei siitä putkesta hirveän hyvinvoivana tulla ulos – se on todella kuluttava, vastuullinen ja stressaava ammatti. Ei ole päivää, ettei sinua, ajatuksiasi tai mielipidettäsi kyseenalaistettaisi.

Nieminen tiedostaa, ettei hänen ajatuksensa ole realistinen, ja hän hyväksyy sen palkkion, jonka eduskunta määrittelee, eikä vastusta myös palkkion alennusta. Haastattelussa Nieminen kuitenkin sanoo, että kansanedustajana hänen tulotasonsa laskisi.

– Ei merkittävästi, mutta kuitenkin. Olen ihan hyvässä tulotasossa freelance-näyttelijänä tällä hetkellä. En ole hillotolppaa hakemassa.

Lue myös:

    Uusimmat