Mainos

Kansanedustaja hiiltyi saamastaan kritiikistä – nimittelee kollegaansa "nuttuskehveliksi"

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän esitys Toto-tappioiden verovähennyskelpoisuudesta sai osakseen kritiikkiä, johon Kärnä vastasi nimittelemällä kokoomuksen Juhana Vartiaista ”nuttuskehveliksi”.

Mikko Kärnä esitti, että valtio myöntäisi verovähennysoikeuden 2 000 euroon saakka raviradalla pelatuissa totopeleissä kärsityille tappioille.

Kärnä perustelee ehdotustaan sillä, että verovähennyksillä saataisin raviradoille ”vipinää”, ja sen myötä piristysruiske maakuntien talouteen.

– Suomessa on kaiken kaikkiaan 43 ravirataa, mutta ne pyörivät nykyään alikäytöllä. Verovähennysoikeuden myöntäminen olisi tärkeä aluepoliittinen linjaus, joka laittaisi ihmiset liikkeelle maakuntiin, hän sanoo tiedotteessaan.

Esitys sai kuitenkin eduskunnassa osakseen voimakasta kritiikkiä.

– Esimerkiksi kokoomuksen Juhana Vartiainen kutsui aloitettani ”hulluudeksi”, mutta on itse samaan aikaan pönkittämässä järjestelmää, jolla tuetaan kansainvälisiä, voitollisia yrityksiä veronmaksajien rahoilla. Mikä nuttuskehveli!, hän sanoo.

Nuttuskehveli tarkoittaa saamatonta.

Kärnä ihmettelee, mistä kritiikki hänen esitystään kohtaan kumpuaa.

– Samat poliitikot, jotka kiilusilmäisinä kannattavat sellaisia asioita kuin teollisuuden energiatukia tai bileristeilyiden, kuten Viking Linen tukemista, vastustavat nyt aloitetta, jolla tuettaisiin muutamalla miljoonalla maakuntien aluetaloutta ja suomalaista raviurheilua. Tällöin raha myös palautuisi sataprosenttisesti valtion kassaan. Samaa ei voi sanoa kaikista yritystuista.

Kärnä joutuu jättämään eduskunnan, kun Paavo Väyrynen palaa kevätkaudella europarlamentista takaisin kansanedustajaksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.