Mainos

Kansanedustaja Erkki Virtanen retkiluisteluonnettomuudessa

Vasemmistoliiton kuopiolainen kansanedustaja Erkki Virtanen on kuusi viikkoa sairaslomalla reisiluun murtumisen vuoksi. Luun kaula murtui retkiluisteluonnettomuudessa Kuopion Savilahden luonnonjäällä viime viikon torstaina.

– Viisi kierrosta luisteltuani ryhdyin ajattelemaan korkealentoisia isänmaan asioita. Tarkkaavaisuus petti, luistin tarttui railoon, luu kiertyi ja murtui. Kävelin autolle, ajoin kotiin, kävin suihkussa ja lähdin sairaalaan, jossa murtuma todettiin, kertoo sairaalasta tänään kotiutettu Virtanen.

Murtuma on ruuvattu kiinni kolmella ruuvilla ja Virtasen on käytettävä kyynärsauvoja seuraavat kuusi viikkoa.

– Töitä tehdään, minkä jalka myöten antaa.

– Tämä ei ehkä ole kivuttomin tapa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenelle tutustua suomalaisen terveydenhuollon todellisuuteen, mutta sitäkin opettavaisempi, sanoo Virtanen.

– Kokemus vahvisti sen, minkä tiesin jo muutenkin: suomalainen terveydenhuolto ja sen henkilöstö on ammatillisesti erittäin korkeatasoista ja vastuuntuntoista. Nyt henkilöstö joutuu vastentahtoisesti tinkimään hoidon tasosta, kun auttavia käsiä ei ole tarpeeksi. On täysin paradoksaalista, että hoitajat joutuvat hoitamaan temppuilevia atk-järjestelmiä sen sijaan, että hoitaisivat potilaita. Päättäjien on otettava todellinen vastuu terveydenhuollon voimavaroista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.