Kansanedustaja Ano Turtiainen selvisi ilman seuraamuksia rajusta maskiviestistään – "Twiittiasiasta ei päätetty mitään"

2:28
"Twiittiasiasta ei päätetty mitään" – näin eduskunnan puhemies Vehviläinen kommentoi Ano Turtiaisen viimeaikaisia toimia.

Kansanedustaja Ano Turtiaisen (at.) uhkaavaksi koettu twiitti maskipakkoa vastaan ei johtanut konkreettisiin jatkotoimiin. Puhemies Anu Vehviläisen (kesk.) koolle kutsumassa kokouksessa itse twiitistä ei lopulta päätetty mitään.

Turtiaisen toiminta oli tänään esillä puhemiehistön, eduskuntaryhmien puheenjohtajien ja valiokuntien puheenjohtajien kokouksessa. Eduskunnan kokenein kaarti keskusteli puolitoista tuntia sananvapauden rajoista yhteiskunnassa, mutta Turtiaista ei ilmeisesti  haluttu nostaa sen paremmin tikun nokkaan kuin marttyyrin jalustallekaan.

– Twiittiasiasta ei päätetty mitään, mutta yhteisesti todettiin että minkäänlainen väkivallan korostaminen suoraan tai piilotetusti omissa puheenvuoroissa ja viestinnässä ei tietystikään ole hyväksyttävää, kertoi eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kokouksen jälkeen.

Eduskunnassa puheisiin voi puuttua helpommin

Kansanedustajilla on laaja sananvapaus, mutta hyvät tavat ja pelko poliittisista seurauksista pitävät puheet yleensä  asiallisina.

Eduskunnan täysistunossa puhemiehellä on myös oikeus puuttua asiattomiin puheenvuoroihin.

Muualla kansanedustajien puheenvuorot, kirjoitukset ja esimerkiksi twiitit ovat samojen lakien alaisia kuin muillakin kansalaisilla.

Tapaus Turtiainen toistaiseksi loppuun käsitelty

Kansanedustaja Ano Turtiaisen oma vastine tappo-ilmauksen sisältäneen twiittinsä aiheuttamaan kohuun oli varsin uhmakas. Turtiainen ei katsonut olevansa tilivelvollinen tekemisistään eduskunnan puhemiehistölle.

Eduskunnan puhemies löysi Turtiaisen vastineesta kuitenkin myös hyvän puolen.

– Pidän hyvänä sitä, että hän siinä omassa tiedotteessaan toi esille kansanedustajakollegoilleen, että häntä ei tarvitse pitää uhkana. Minusta oli oikein hyvä, että hän sen totesi ja minulla on syytä uskoa, että hän näin tarkoittaa, totesi puhemies Vehviläinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja