Mainos

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF antoi oman lausuntonsa MM-finaalin hylätystä osumasta – tilanteessa tulkittiin kahta eri sääntöpykälää

4:17
Videolla MTV Uutiset Live Naisleijonien MM-finaalista.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue koki sunnuntaina katkeran tappion rangaistuslaukauksilla Yhdysvaltoja vastaan MM-finaalissa. Puhutuimmaksi tilanteeksi ottelussa jäi Petra Niemisen hylätty osuma jatkoajalla. Nyt kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on antanut oman lausuntonsa tilanteesta.

Liitto kertoo tiedotteessaan, että kaikki MM-kilpailujen maalit tarkastettiin videotuomareiden toimesta. Finaalissa Suomen ja Yhdysvaltojen välillä syntynyt jatkoaikamaali hylättiin maalivahdin estämisen takia. 

Tilanteessa käytettiin kahta pelisääntöä. Ensimmäisessä sanotaan, että jos hyökkäävä pelaaja ottaa kontaktia oman alueensa ulkopuolella olevaan maalivahtiin muuten kuin vahingossa tuomitaan siitä hyökkäävälle pelaajalle kahden minuutin rangaistus estämisestä. Jos tilanteessa syntyy maali, sitä ei hyväksytä. 

Toinen sääntö sanoo, että kontakti, joka tapahtuu vahingossa, on sallittua silloin, kun maalivahti yrittää pelata kiekkoa oman alueensa ulkopuolella. Silloin tilanteessa pitää kuitenkin hyökkäävän pelaajan yrittää kohtuullisella tavalla välttää tai estää kontaktin syntyminen.

Näitä kahta sääntöä tulkitsemalla videotuomari teki päätöksen maalin hylkäämisestä. 

Samasta tilanteesta Yhdysvaltojen maalivahti Alex Rigsby sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Liitto sanoo tiedotteessaan, että videotuomari ei voi tarkistaa jäällä annettuja rangaistuksia. Videotuomari ei voi arvioida tai perua annettua jäähyä. Päätöksen rangaistuksen antamisesta teki jäällä ollut tuomari. 

Suomen naiset voitti MM-hopeaa ensimmäisen kerran sen jääkiekkohistorian aikana. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja