KANAA JA COUS COUSIA 28.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

KANAA


4 broilerin koipea
1 rkl öljyä
1 iso sipuli 3-4 valkosipulin kynttä
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
1 tl chiliä
0,5 l vettä
1 sitruunan mehu

1. Poista broilerin koivista nahka ja leikkaa koivet kahteen osaan.
2. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää koivet ruskistumaan.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli suurehkoiksi paloiksi.
4. Lisää ne ja mausteet paistinpannulle broilerin sekaan.
5. Kääntele hetki ja lisää sitten vesi ja sitruunan mehu.
6. Keitä noin puoli tuntia, kunnes broileri on kypsää. Tarvittaessa lisää vettä niin, että lientä jää kastikkeeksi.

COUS COUS

1 porkkana
1 kesäkurpitsa
4 dl vettä
suolaa
3 dl cous cousia
1 appelsiinin mehu
1 prk (400 g kikherneitä) vihreitä oliiveja siivutettuina

1. Kuori porkkana ja leikkaa se ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää sinne ensin porkkanat ja hetken kuluttua kesäkurpitsat.
3. Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet lisää cous cous-suurimot ja sekoita hyvin.
4. Mausta seos appelsiinimehulla ja lisää vielä kikherneet ja oliivit.
5. Laita cous cous lautaselle ja asettele sen keskelle kypsät broilerin koivet ja kastike.

Lue myös:

    Uusimmat