Mainos

Kamerajäynän tekijät paljastivat itsensä – ”Vähän pelättiin, että jotain kamalaa voisi käydä”

Kehä I:n varteen ilmestyneen nopeusvalvontakameran poliisiasun tekijät ilmiantoivat itsensä MTV Uutisille. Jäynän takana olivat kuin olivatkin Otaniemen teekkarit sekä vuotuinen Jäynäkisa.

Energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa Otanimessä opiskeleva Mihail Merkurjev myöntää, että hän oli seitsemän opiskelijatoverinsa kanssa Kehä I:n ”vuoden poliisin” takana. Peltipoliisi sai uuden ilmeen viime yönä aamuyön tunteina

– Meillä oli monta variaatiota kameran asuksi, lopputulokseen päädyttiin yhteistuumin, Merkurjev kertoo MTV Uutisille.

Merkurjevin mukaan ryhmää hieman jännitti poliisin suhtautuminen asiaan.

– Pieni pelko oli, että jotain kamalaa voisi käydä. Tavoitteena oli viihdyttää ihmisiä aiheuttamatta haittaa tai harmia kenellekään. Kiva, että poliisi suhtautui ymmärtäväisesti.

Aikaisemmin päivällä Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi suhtautuvansa kameran uuteen ilmeeseen huumorilla. Poliisilta myös arveltiin aivan oikein, että poliisikameran takana ovat teekkarit.

Luomus osa Jäynäkisaa

Kameran uusi ilme oli osa teekkareiden jokavuotista Jäynäkisaa, jossa parhaan jäynän toteuttanut ryhmä palkitaan opiskelijoiden vappuriehan julistuksessa.

Teekkarijäynän tarkoituksena on kilpailun nettisivuston mukaan toteuttaa "käytännön kepponen tai tapahtuma, jonka tarkoitus on aiheuttaa riemua jäynääjissä sekä jäynän kohteissa ja suuressa yleisössä." Jäynän pitää myös olla harmiton, eli se ei saa aiheuttaa harmia tai vaaraa kenellekään. Länsi-Uudenmaan poliisi piti kameratolpan uutta ilmettä malliesimerkkinä hyvän maun mukaisesta jäynästä.

Kilpailuaika jäynien toteuttamiseen päättyy huomenna keskipäivällä.

Irtoaako kamerapoliisilla kisan voitto?

– Kovasti toivomme niin. Teekkarit ovat kyllä luovaa porukkaa, eli mitä tahansa on voitu keksiä, Merkurjev kommentoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.