Mainos

Kamarimusiikki saapuu jälleen Kuhmoon

Espanjalaisten säveltäjien vesperit 1500-luvulta avaavat kaksiviikkoisen Kuhmon kamarimusiikkijuhlan sunnuntaina.

Tämänvuotisen festivaalin konsertteihin on myyty ennakkoon runsaat 17 600 lippua, mikä on enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Nyt 33. kertaa järjestettävässä tapahtumassa on luvassa 83 konserttia. Ohjelman ytimen muodostaa Wien ja erityisesti wieniläiset Franz Schubert ja Johannes Brahms. Heidän ympärilleen kietoutuu espanjalaisen musiikin kirjo 1500-luvulta nykypäivään, italialainen barokki ja romantiikka sekä valikoima venäläistä musiikkia tsaarin hovista Sostakovitsiin.

Lisäksi Kuhmossa esiintyy ennätykselliset yhdeksän jousikvartettia, joukossa muun muassa legendaarinen moskovalainen Borodin-kvartetti. Juhlilla kuullaan myös muun muassa harvinainen espanjalaisen Tomas de Torrejon y Velascon (1644-1728) kamariooppera La purpura de la rosa vuodelta 1701 konserttiversiona.

Kuhmon kamarimusiikki järjestää tänä kesänä myös leikkimielisen Uussävel-sävellyskilpailun yhdessä Suomen säveltäjät ry:n kanssa. Kilpailussa yleisö saa äänestää suosikkinsa. Loppukilpailuun valitut 4-6 teosta kuullaan festivaalin jälkimmäisenä perjantaina, jolloin myös 8400 euron palkinto jaetaan teosten kesken niiden saaman äänimäärän mukaisesti.

Kuhmon kamarimusiikki järjestetään 14. päivä tätä kuuta ja se jatkuu aina 28. päivään saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.