KalPan tähtivahti pysäytti Ässien hurjan kiekkosateen täysin – JYP-hyökkääjän tehoilta Jukureiden kiusana

KalPa haki tärkeän vierasvoiton Porista, kun se kukisti Ässät niukasti 1-0-lukemin.

Ottelun ylivoimaisesti suurin tähti oli KalPan tähtivahti Eero Kilpeläinen, joka nollasi Ässät tylysti. Kilpeläinen venyi ottelussa peräti 36 torjuntaan, kun Ässien Daniil Tarasoville torjuntoja kertyi vain yhdeksän.

Nollapeli oli Kilpeläiselle jo SM-liigauran 45:s. Kilpeläinen pitää hallussaan SM-liigan kaikkien aikojen nollapeliennätystä.

Ottelun ainoa osuma nähtiin jo avauserässä, kun Aleksi Klemetti iski kiekon verkkoon Miikka Pitkäsen komeasta syötöstä vain kahden minuutin pelin jälkeen.

Mikkelissä nähtiin erittäin tasainen kamppailu, kun JYP voitti Jukurit voittomaalikisan jälkeen lukemin 4-3.

JYP avasi ottelun sähäkästi, kun kaksi maalia ottelussa iskenyt Jerry Turkulainen onnistui ohittamaan Jukureiden Juhana Ahon vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen.

Myös Jukureiden Mika Partanen vietti kahden maalin iltaa. Partanen onnistui ensin viemään Jukurit toisessa erässä johtoon rangaistuslaukauksesta. Saman erän aikana Partanen täräytti toisen osumansa JYPin verkkoon.

Turkulainen vastasi Partasen maalitehtailuun päätöserässä, kun hän takoi kiekon toistamiseen verkkoon venyttäen ottelun jatkoajalle.

Voittomaalikisassa JYP oli lopulta parempi ja vei näin ollen kaksi pistettä mukanaan. Voittomaalikisassa JYPin voiton takasivat Julius Nättinen ja upean ottelun pelannut Turkulainen.