Mainos

Kalliomäki torjuu ajatuksen koulujen turvamiehistä

Opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan keskustelu koulujen turvamiehistä on "todella raflaavaa".

Opetusministeri Antti Kalliomäki ei innostu ajatuksesta, että kouluihin ryhdyttäisiin palkkaamaan turvamiehiä opettajien ja oppilaiden suojaksi.

Kalliomäki sanoi eduskunnan kyselytunnilla, ettei todellakaan usko, että koulun ongelmia voitaisiin ratkaista tällaisella turvajärjestelyllä. Hän korosti, että sen sijaan pitäisi puuttua ongelmien syihin.

Kalliomäki luonnehti ehdotusta koulujen turvamiehistä "todella raflaavaksi". Ehdotuksen teki päätoimittaja Hannu Laaksola uusimman Opettaja-lehden pääkirjoituksessa. Lehteä julkaisee opettajien ammattijärjestö OAJ.

Opetusministerin mielipidettä asiasta kysynyt Kirsi Ojansuu piti itse ehdotusta turvamiehistä "sekä surullisena että hätkähdyttävänä". Hämeenlinnalainen Ojansuu on itse luokanopettaja.

Sari Essayah tuskaili, miten vanhempien kunnioitus ei ole enää arvossaan ja toivoi, ettei Suomessa vain ajateltaisi mitään niin järjetöntä kuin että oppilaiden todistuksista poistettaisiin käytösnumero.

Kalliomäki vastasi, että se on ongelmista pienimpiä, onko oppilailla käytösnumero vai ei. Hän arveli lisäksi, että vanhempien kunnioittaminen ei välttämättä onnistu, koska vanhemmat eivät aina ansaitse sitä. Sellaisiakin perheitä on, hän sanoi.

Työministeri Tarja Filatov myönsi kyselytunnilla, että noin puolet tällä vaalikaudella syntyneistä uusista työpaikoista on niin sanottuja epätyypillisiä työsuhteita kuten osa-aikaisia.

Vasemmistoliiton Kari Uotila paheksui, että hallitus on vähätellyt tätä osa-aikaisten määrää, kun se on kehunut, miten vaalikauden alussa otettu tavoite 100 000 uuden työpaikan luomisesta on täyttymässä. Uotilan mielestä hallitus ei ole kehuissaan ollut aivan rehellinen.

Filatov puolustautui, että nyt tilanne on kuitenkin parempi kuin edellisen hallituskauden aikana. Silloin uusista työpaikoista vielä suurempi osa oli epätyypillisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.