Tässä on historian ylivoimaisesti arvokkain auto: Mersu myi ikonisen Uhlenhaut Coupen mykistävällä summalla

Historian kallein auto: Tästä Mersusta maksettiin 135 miljoonaa euroa 0:45
Upea ilmestys! Tämä Mercedes-Benz SLR 300 Uhlenhaut Coupe on historian ylivoimaisesti arvokkain koskaan myyty auto.

"Autojen Mona Lisaksi" kutsuttu hopeinen Mercedes on historian arvokkain auto. Yhdestäkään toisesta autosta ei ole ikinä maksettu yhtä suurta summaa.

Kerroimme muutama vuosi sitten vuoden 1962 Ferrari 250 GTO:sta, joka myytiin kalifornialaisessa huutokaupassa hurjaan 48 miljoonan dollarin hintaan.

Hagertyn mukaan kyseinen GTO on ollut maailman kallein koskaan myyty auto siitä lähtien, vaikkakin toisesta GTO:sta on huhuttu maksetun vuonna 2018 yli 70 miljoonaa dollaria.

Nyt eräästä Mersusta on kuitenkin pulitettu summa, joka jättää myös jälkimmäisen GTO:n kauas taakseen. Vuosimallin 1955 Mercedes-Benz 300 SLR:n, lempinimeltään Hopeanuolen, on nimittäin vaihtanut omistajaa huimalla 142 miljoonan dollarin eli runsaan 135 miljoonan euron hinnalla.

Ei mikä tahansa "Lokinsiipi"

Myyty auto on Hagertyn mukaan yksi kahdesta koskaan valmistetusta Uhlenhaut Coupesta, eli legendaarisen W196S-kilpa-auton kovakattoisesta versiosta.

Auton myyjä oli Mercedes-Benz itse, vaikkakin valmistaja aluksi kiisti tiedot. Hopeanuolta kerrotaan esitellyn pienelle joukolle varakkaita ja kyseisen auton historiaa arvostavia keräilijöitä.

Hagertyn tietojen mukaan lokinsiipiovista urheiluautoa esiteltiin keräilijöille Mercedes-Benzin Stuttgartissa sijaitsevassa museossa järjestetyssä lounastilaisuudessa perjantaina 6. toukokuuta.

Hopeanuoleen perehtynyt arvostettu autohistoriotsija Karl Ludvigsen kertoi Hagertylle, että mieletöntä hintaa voisi selittää se, että kyseisiä autoja kaupataan äärimmäisen harvoin.

– En ole koskaan kuullut tällaisesta suorasta kaupasta, hän totesi.

Auton uudesta omistajasta ei ole varmuutta, mutta Hagertyn tietojen mukaan kyseessä olisi brittiläisissä autopiireissä hyvin tunnettu persoona.

Lähteet: Hagerty, Forbes

Artikkelia muokattu 20.5.2022 kaupan varmistuttua.

Lue myös:

    Uusimmat