Kalle Rovanperän vastaus jatkostaan ei jättänyt mitään epäselvää

Tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä paljasti Tommi Mäkiseltä saamansa viestin 1:54
Tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä paljasti Tommi Mäkiseltä saamansa viestin maailmanmestaruuden varmistuttua.

Toisen rallin maailmanmestaruutensa varmistaneen Kalle Rovanperän vastaus jatkostaan ei jättänyt mitään epäselvää.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyota-kuljettaja Rovanperä kertoi sunnuntaina päättyneen Keski-Euroopan MM-rallin jälkimainingeissa Autosportille, että hänellä on nälkää voittaa enemmän ja olla taistelemassa maailmanmestaruudesta myös ensi vuonna.

– Kyllä, totta kai. Kun tiedät pystyväsi siihen, sinulla ei ole mitään muuta tavoitetta mielessäsi kuin aloittaa (mestaruusjahti) uudelleen, Rovanperä vastasi kysyttäessä ensi vuodesta.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti Toyotan työstävän jatkoa Rovanperän kanssa, ja hänen mukaansa kaikki näyttää ensi kauden suhteen hyvältä. Latvala jatkoi, että kauden reilun kahden viikon kuluttua päättävän Japanin MM-rallin aikoihin kaikki olisi selkeämpää.

Autosport huomautti saksalaisjulkaisu Motorsport Aktuell vihjanneen, että Rovanperä saattaisi ajaa ensi vuonna vain osan kaudesta. Tämä ei vaikuta kuitenkaan todennäköiseltä.

"Paljon opittavaa"

Tähtikuskit kuvailivat Kalle Rovanperää yhdellä sanalla – Thierry Neuvillen vastaus huvittaa 0:53
Tähtikuskit kuvailivat Kalle Rovanperää yhdellä sanalla – Thierry Neuvillen vastaus huvittaa.

Suorituksiaan pohdittaessa Rovanperä piti nöyrää linjaa ja sanoi kokevansa "ehdottomasti", että hänellä on yhä myös parantamisen varaa.

– Ennen kuin voitat kauden jokaisen rallin, uskon, että on jotain opittavaa. Niin ei todennäköisesti tapahdu, joten uskon, että meillä on paljon opittavaa.

– Mielestäni olemme oppineet aika nopeasti. En ole ajatellut sitä, mutta olemme olleet WRC-pääluokassa neljä vuotta ja meillä on kaksi mestaruutta, joten mielestäni se on aika hyvä näyte.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat