Kalle Rovanperän ajatukset ukrainalaisten tukena voitonkin jälkeen – "Ei tunnu oikealta tuuletella"

Ruotsin MM-rallin voittanut Kalle Rovanperä pidättäytyi tuuletuksista upean kisansa jälkeen. Toyotan suomalaiskuski päätti kunnioittaa ukrainalaisten taistelua oman saavutuksensa juhlimisen sijaan.

Rovanperä ajoi suvereenisti voittoon Ruotsin lumilla sen jälkeen, kun hänen tallikaverinsa ja lähin uhkaajansa Elfyn Evans oli sortunut virheeseen sunnuntain ensimmäisellä pätkällä.

Vielä Power Stagelta neljä lisäpistettä saalistanut Rovanperä otti voittonsa vastaan tyynesti. Pian kävi ilmi, miksi suomalaiskuski otti voittonsa niin tyynesti.

– Ei kuitenkaan tunnu oikealta tuuletella tätä voittoa nyt, sillä tämä viikko on ollut äärimmäisen vaikea ihmisille Ukrainassa. Toivon todella, että heillä riittää voimia näinä vaikeina aikoina. Tämän enempää en voi tehdä tällä hetkellä, Rovanperä sanoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja näkynyt voimakkaasti viikonlopun urheilutapahtumista ympäri maailman. C Moren asiantuntija Riku Tahko piti Rovanperän elettä komeana.

– Suuren mestarin puhetta. (Tallipäällikkö) Jari-Matti Latvala on kuvaillut Kallea aina ikäänsä nähden kypsäksi kuljettajaksi, mutta osoitti jälleen kerran sen kypsyyden myös ihmisenä, Tahko kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat