Kalle Rovanperä tuskaili ulosajoaan: "Haukkasi aika paljon enemmän kuin oletin"

Kalle Rovanperä ajoi rajusti ulos Suomen MM-rallissa – ohjaamosta painokelvotonta tekstiä 0:47
Kalle Rovanperän matka päättyi sorakasaan. Videolla ensin Toyotan Takamoto Katsutan raju ulosajo.

Keskeyttämään Suomen MM-rallissa joutunut Kalle Rovanperä piti ulosajopaikkaansa varsin selkeänä mutkana, jossa sisäpuolen leikkaus vain antoi yllättävän kovin periksi. Toyotan auto oli myös tuskastuttavan hankala ajettava koko viikonlopun.

Rovanperä valitteli jo aiemmin lauantaina autonsa käyttäytymistä, mikä johtui tallipomo Jari-Matti Latvalan mukaan ralliin varattujen osien loppumisesta.

Lauantaina pikkuteillä ajetuilla pätkillä, kuten Arvajan erikoiskokeella, auto käyttäytyi jälleen hyvin. Sama tilanne oli myös Patajoen EK10:llä, johon matka loppui isoon sorakasaan.

– Se oli tosi selkeä paikka. Lyhyt mutka, jonka läpi vain kiihdytetään. Sitten sisämutkassa, josta leikataan, tiputin pyörää vähän sinne leikkaukseen. Se haukkasi siitä aika paljon enemmän kuin oletin, ja sitten ei riittänyt ihan tila korjata sitä, Rovanperä selvitti tapahtunutta MTV Urheilulle.

– Yritin kaasulla korjata, ettei mennä sinne sisäpuolen puihin, ja sieltä kun päästiin takaisin tielle, oltiin menossa taas väärään suuntaan toiselle puolelle tietä, missä oli sitten hiekkakasa vastassa, hän jatkoi.

Toyota oli alkanut totella suomalaista paremmin, mikä oli tiimillä oletuksenakin hitaammilla pätkillä. Ajo on silti tuntunut vaikealta.

– Totta kai, kyllähän se aina turhauttaa, kun ei pysty vastaamaan kärkivauhtiin. Varsinkin tällaisessa kisassa, missä olettaa, että vauhti on hyvää.

– Sitten kun joutuu taistelemaan oman auton säätöjen kanssa, se on aina vaikeaa, jos ei vain vauhtia löydy enempää, vaikka kuinka hyvin yrittäisi tulla. Ajo tuntuikin hyvältä koko ajan, mutta ei se vain missään vaiheessa riittänyt, Rovanperä harmitteli.

Kalle Rovanperä kommentoi ulosajoaan:"Ei riittänyt ihan tila korjata" 2:26
Kalle Rovanperä kertoo olleensa isoissa ongelmissa Toyotan käyttäymisen kanssa. Sunnuntain jatko on vielä auki.

Toyota-kuskilla on mahdollisuus jatkaa kisaa sunnuntaina, mutta hän ei vielä osannut sanoa, mitä mekaanikot auton kunnosta sanovat.

– Sitä ei vielä tiedetä, päästäänkö huomenna jatkamaan. Tiimi alkaa korjata autoa tässä jossain vaiheessa ja sitten vasta nähdään, tuleeko se kuntoon ja päästäänkö jatkamaan.

Lue myös:

    Uusimmat