Kalle Rovanperä saattaa saada yllättävää apua epätoivoiseen tehtäväänsä – perjantaina edessä poikkeuksellinen haaste

Kalle Rovanperä avasi pelin Sardinian MM-rallissa – olosuhteet sittenkin suomalaistähden puolella? 3:13
Kalle Rovanperä avasi pelin Sardinian MM-rallissa – olosuhteet sittenkin suomalaistähden puolella?

Rallin MM-sarjaa viiden osakilpailun jälkeen 17 pisteen marginaalilla johtava Kalle Rovanperä joutuu viikonloppuna ajettavassa Sardinian rallissa taas kerran epäkiitollisen ja epätoivoisen tehtävän eteen startatessaan perjantain erikoiskokeille koko joukon kärjessä. Tosin, olosuhteet Sardiniassa saattavat vielä sekoittaa pakkaa Rovanperän hyväksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

20. kerran osana MM-sarjaa ajettava Sardinian ralli on yleensä ajettu läpi tukalan kuumissa ja kuivissa olosuhteissa. Tänä vuonna saarella on saatu kilpailun alla melko runsaastikin sateita, ja niiden ennustetaan jatkuvan läpi viikonlopun ainakin jossain määrin.

Se, miten sateet osuvat millekin lenkille, tulee määrittämään Rovanperän kohdalla olosuhteita ja mahdollisuuksia merkittävästi..

– En tiedä, paljonko perjantain pätkillä on satanut. Nyt satoi, kun nuotitettiin noita muita pätkiä.Toivottavasti siellä (perjantain pätkilläkin) on satanut mahdollisimman paljon. Kyllä se varmasti sitoo, eikä varmaankaan ole niin kuiva Sardinia kuin normaalisti.

– Mutta vaikka olisi märkää, en usko, että ikinä on hyvä lähteä ekana.

Ralliin valmistava testi-ek ajetaan jo torstaina aamulla ja lyhyt yleisö-ek vielä illalla. Täysillä tositoimiin päästään perjantaiaamuna.

– Jos testi-ek:sta jää hyvä fiilis ja näyttää, ettei ole ihan rutikuivaa, totta kai yritän lähteä ajamaan mahdollisimman kovaa ja tarkasti. Perjantai on tosi vaikea päivä. Tulee varmasti haastavat ja rajut olosuhteet sekä kiviä ja yllätyksiä.

– Jos perjantain jälkeen ollaan hyvissä asemissa, sitten toivottavasti taistellaan vähän takaisin.

Ennakkoon kovimman haasteen pejantaina heittää 50 kilometrin mittainen Monte Lernon erikoiskoe, joka on nyky-MM-sarjan mittapuulla täysin poikkeuksellinen. Viimeksi näin pitkä pätkä on MM-sarjassa ajettu yli viisi vuotta sitten.

– Veikkaan, että ensimmäisellä lenkillä kun siinä auraa, se maistuu aika puulta. Osa osuuksista on aika hienoja, mutta osa, kun niitä on yhdistetty, on työnnetty vain johonkin metsään. Ne ovat kinttupolkuja, jotka eivät ole kovin hienoja. Vähän väkinäisestihän se on tehty, että siitä on pitkä saatu.

Ennusteissa Monte Lernoon povataan perjantai-iltapäivälle runsasta sadetta, joka kuitenkin loppuu ennen päivän toista vetoa.

Kalle Rovanperä toivoo apuja säältä: "Toivottavasti on satanut mahdollisimman paljon" 3:36
Kalle Rovanperä toivoo apuja säältä: "Toivottavasti on satanut mahdollisimman paljon"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat