Kalle Palanderin yllätysveto: Muuttaa takaisin Tornioon – nyt alppitähti täräyttää ärsyttävimmät kokemuksensa eri asuinpaikoistaan: "Maana se on ihan persereikä"

Suomen menestyneimmän miesalppihiihtäjän polut vievät takaisin synnyinkaupunkiin Tornioon. Muuttamisen taustalla on kuitenkin muutakin kuin koti-ikävä. 

Alppihiihtäjä Kalle Palander on asunut useita vuosia elämästään ulkomailla. 15-vuotiaana synnyinkaupungistaan Torniosta muuttanut Palander suuntasi lukion opiskeluiden ja armeijan jälkeen Monacoon 12 vuoden ajaksi.

– En ole asunut Torniossa sen jälkeen, kun lähdin 15-vuotiaana.

Ärsyttäviä kokemuksia ulkomailta

Palanderilla on paljon kokemusta ulkomailla asumisesta, joten myös ihastuksia ja vihastuksia eri maihin ja maiden kulttuureihin on kehkeytynyt.

Palanderin mieleen nousevat vahvasti tuntemukset Espanjaan muuttamisesta.

– Maana se on ihan persereikä. Siellä ei toimi mikään. Jos haluat avata internetin, niin se aukeaa kahden viikon päästä.

Nopeaan toimintaan tottuneen Palanderin oli vaikea hyväksyä sitä, että asiat eivät tapahtuneet hetkessä. Tämä oli miehelle loppujen lopuksi hyvä kokemus.

– Kaikki sanoivat mulle koko ajan, että en voi vetää suomalaisella temmolla. Ne sanoivat, että mun pitäisi rauhoittua, istua kahvilassa ja juoda kahvia. Tykkäsin siitä helvetisti, kun pääsin tempoon mukaan.

Edistänyt hotellibisnestään Virossa

Huhtikuusta lähtien Palander on asunut lastensa kanssa Virossa, jossa hän on työstänyt hotellibisnestään.

Toisin kuin hän on tottunut, juhannuksen jälkeinen aika on ollut hotellilla yllättävän hiljaista. Asiakasvirta painoittui toukokuun loppuun ja kesäkuun alkuun.

Hotellin pyörittämisen Palander kuvailee olevan työlästä.

– Aivan järjetön työleiri.

Syy Tornioon muuttamiselle: Lasten koulunkäynti

Palanderin perheen kaksoset aloittavat syksyllä koulukäynnin, mikä on painava syy Tornioon muuttamiselle.

Lapissa lapsuutensa viettänyt Palander on sitä mieltä, että Tornio on lapsille hyvä paikka kasvaa ja opiskella.

– Olen fiiliksissä ja lapset ovat innoissaan.

Palanderin tytär Oda-Sofia on opiskellut tähän saakka kotikoulussa sekä kansainvälisissä kouluissa, mutta aloittaa Torniossa 6-luokalla opiskelun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja