Kalle Palanderin muutaman päivän työmatka Suomeen venähti koronakriisin takia viikkojen mittaiseksi – Viron tiluksille palattaessa miestä odotti poikkeuksellinen tilanne

Alppihiihtokommentaattori Kalle Palander kertoo kevään olleen todella poikkeuksellinen, kun korona tyhjensi työkalenterin.

Entinen alppihiihtotähti Kalle Palander, 43, joutui olemaan pitkään erossa perheestään koronapandemian takia, kun Suomeen suuntautunut muutaman päivän työreissu venähti odotettua pidemmäksi. Palanderin vaimo Riina-Maija ja lapset asuvat perheen Virossa sijaitsevalla maatilalla.

– Lähdin Suomeen kolmen päivän työreissulle just, kun korona läsähti kunnolla syliin. Olin suomessa kuusi viikkoa ennen kuin tulin tänne. Siitä on nyt noin kuukausi. Nyt on oltu tässä ja tehty keväthommia, Palander kertoi helatorstain alla puhelimitse Viron-kodistaan MTV Uutisille.

Riina-Maija kertoi aiemmin toukokuussa Me Naiset -lehdessä, että koronatilanne on vaikuttanut melkoisesti perheen talouteen, sillä Viron tiluksilla sijaitsevaan hotelliin ei ole ollut varauksia tavalliseen tapaan ja myös Kallen työt ovat vähentyneet merkittävästi.

Kalle vahvistaa, että kesätauko Ylen alppihiihtokommentaattorina alkoi suunniteltua aiemmin, kun maailmancupin kiertue keskeytyi koronan takia. Myös keikkatyöt peruuntuivat. Hotellilla ollaan kuitenkin vähitellen palaamassa kohti normaalia.

– Viikon päästä pyrimme avaamaan. Pihahommia on tullut tehtyä, ja sellaisia asioita, jotka yleensä jäävät rästiin, kun ei ole ehtinyt tehdä, Palander kuvaili poikkeuksellista kevättään.

Hän arvelee, että pääkaupungissa Tallinnassa monella on jo hinku maaseudulle.

– Katsotaan, kun 14. kesäkuuta pitäisi rajan aueta paremmin, että josko suomalaisetkin lähtevät liikenteeseen, hän pohti.

Palander arvelee, että hotellin lisäksi myös muut työt jatkuvat vähitellen kesän edetessä. Hän on mukana lumensäilöntäyrityksessä.

– Olen siinä myyntipäällikkönä ja kesäkuussa todennäköisesti hommat taas jatkuvat. Se on päähomma siihen asti, kun alppihiihdon maailmancup toivottavasti jatkuu lokakuun lopussa.

Viroon palatessaan Palander joutui kummalliseen tilanteeseen, sillä hän oli pari viikkoa karanteenissa ja asui erillään perheestään. Hän oli oleskellut ennen paluutaan juuri Tornion alueella, missä korona levisi vauhdilla.

– Perhe asui omassa asunnossamme ja minä hotellin puolella. Ajateltiin ottaa varman päälle, vaikka vähän turhan varmistelulta se tuntui, entinen alppitähti kertoo.

Aivan täysin hän ei joutunut olemaan erossa perheestään.

– Ruokaa valmistin, ja kun oli muutamia lämpimiä päiviä, syötiin terassilla sopivan etäällä toisistamme. 

Sekä Kalle että Riina-Maija Palander ovat tulleet julkisuudessa tunnetuiksi räväköistä lausunnoistaan. Kallen mukaan poikkeuksellisen pitkä aika yhdessä kotioloissa on kuitenkin sujunut varsin mukavasti.

– Tietenkin se on ollut aika erilaista. Rouvalla rupeaa kuuppa hajoilemaan, Palander lohkaisi tyylilleen uskollisesti.

– Mutta oltiin kuitenkin melkein kaksi kuukautta erossa toisistamme! Aktiiviaikoinakin viisi viikkoa taisi olla pisin aika, hän vertasi tilannet urheiluvuosiinsa.

Palanderit ovat olleet naimisissa vuodesta 2007. Pariskunnalla on kolme yhteistä lasta: vuonna 2007 syntynyt Oda-Sofia ja vuonna 2012 syntyneet kaksoset Romeo ja Mona-Lisa. Lisäksi perheeseen kuuluu Riina-Maijan aikuinen poika.

Lue myös:

    Uusimmat