Kalle Palander kertoo tapahtumasta, joka oli päättää urheilu-uran: "Olen ollut ensimmäinen suomalainen vankilassa Monacossa"

Kalle Palander kertoo olleensa ensimmäinen suomalainen monacolaisessa vankilassa 1:59
Kalle Palander kertoo videolla, millainen oli kokemus ensimmäisenä suomalaisena monacolaisessa vankilassa

Kalle Palander kertoo Kuutamolla-ohjelmassa joutuneensa aikoinaan kahdeksi viikoksi monacolaiseen vankilaan juuri ennen alppihiihtokauden alkua. 

Kuutamolla -ohjelmassa vieraillut entinen alppihiihtäjä Kalle Palander kertoo joutuneensa vuonna 2002 monacolaiseen vankilaan – ensimmäisenä suomalaisena. Palander kertoo kolaroineensa tuolloin auton humalassa ollessaan ja joutuneensa tämän takia 15 päiväksi Monacon vankilaan. 

Vankila oli Palanderin mukaan todella pieni, ja siellä oli miesten puolella 20 vankipaikkaa ja naisten puolella 10. Palander kertoo, että suurin osa vankilan vangeista oli talousrikollisia. 

Lyhyttä tuomiotaan istuessaan Palanderille myös selvisi, että hän oli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen vanki paikalla, kun hänet vietiin vankilan kirjastoon.

– Sanottiin, että saat lainata täältä minkä kirjan vaan, että täällä on kaikkia kieliä. Mutta sitten sanottiinkin, että ai niin, olet historian ensimmäinen suomalainen täällä vankilassa, niin täällä ei ole yhtäkään suomenkielistä kirjaa, Palander muistelee. 

Vankilasta Palander suuntasi suoraan kauden aloitukseen ja ensimmäisiin kisoihin, joissa oli lopulta sijalla 46. Mies kertoo uskoneensa, että tämä olisi ollut hänen urheilu-uransa loppu. Seuraavalla kaudella Palander kuitenkin voitti pujottelun maailmancupin. 

Yllä olevalla videolla Kalle Palander kertoo, millainen paikka Monacon vankila oli. 

Kuutamolla mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat