Kaljakellunnan suosio laski – Keravanjoessa lillujia tänä vuonna vain noin 600

15:53
Video: Kaljakellunnasta tulevat roskat puhuttavat – vapaaehtoiset puuttuivat asiaan.

Uudenmaan jokakesäisen Kaljakellunnan suosio laski tällä kertaa edellisiin vuosiin verrattuna. Keravanjoessa puljasi noin 600 kaljakellujaa, arvioi Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan lauantain viileähkö sää saattoi osaltaan karsia muoviveneillä joelle lähteneiden määrää. Viime vuosina tapahtuma on tavannut kerätä parisentuhatta kävijää.

Kaljakellunta sujui poliisin mukaan lauantaina rauhallisesti. Virkavalta otti talteen yhden päihtyneen.

Juominkikellunta on saanut arvostelua jokiluonnon roskaamisesta. Se, oltiinko tänä vuonna aiempaa siistimpiä, käynee ilmi vasta sunnuntaina, kertoo päivystävä komisario Jarmo Ojala STT:lle.

Kaljakelluntaan on voinut osallistua vuorovuosin Vantaanjoella ja Keravanjoella vuodesta 1997 lähtien.

Vapaaehtoiset keräämässä roskia

Tapahtumasta syntyvät roskat, kuten hylätyt kumiveneet ja kaljatölkit, ovat jo pitkään olleet kiistan aiheena. Tänä vuonna asiaan ovat puuttuneet muun muassa järjestöt.

– Me keräämme kellujilta roskia ja tyhjiä pulloja pois. Tapahtuma on hauska, mutta otetaan roskat mukaan, toteaa yksityisen luonnonsuojelusäätiön Helsinki Foundationin Outi Aalto.

Aallon mukaan kellujat ottivat säätiön vapaaehtoiset hyvin vastaan.

– Meillä oli mukanamme myös kannettava sähköpumppu, ja lainasimme sitä kaikille tarvitseville. Tapahtuma on iloinen, ja haluamme auttaa sitä pysymään sellaisena. Emme siis ainoastaan kerää roskia, vaan autamme kellujia, Aalto sanoo. 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja