Kalajoen maastopalon rajaus on toistaiseksi pitänyt – sammutustöissä lähes 250 henkilöä: "Varaudumme tilanteen yllättävään muuttumiseen"

5:41
MTV paikalla Kalajoen paloalueella: "Nenää ja kitalakea kirvelee"

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jarmo Haapanen kirjoittaa Twitterissä, että Kalajoen maastopalon rajaus on toistaiseksi pidetty hallinnassa.

Maastopaloa uhkaa yhä idän ja etelän välillä puhaltava puuskatuuli. Seuraava vuorokausi on hyvin kriittinen maastopalon osalta. 

Haapanen kirjoittaa, että tällä hetkellä tärkeintä on ylläpitää maastopalon rajausta.

– Varaudumme tilanteen yllättävään muuttumiseen sekä maastossa, että johtamistoiminnassa. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokeskuksen kokoonpanoa muutetaan pelastusyhtymän johtokeskuksen kokoonpanoon.

Satoja sammutustöissä

Pirkanmaan pelastuslaitos tiedottaa, että Pirkanmaan pelastuslaitos on vastaanottanut virka-apupyynnön Jokilaaksojen pelastuslaitokselta Kalajoen metsäpalon sammuttamiseen.

Pirkanmaan pelastuslaitos valmistelee parhaillaan sammutushenkilöstön lähettämistä kohti Kalajokea. Avuksi lähetetään pelastuslaitoksen henkilöstöä sekä sopimuspalokuntalaisia alueen VPK:oista. Avun kesto ja tarpeet selviävät myöhemmin.

Haapasen mukaan sammutustehtävissä sekä niitä tukevissa tukitehtävissä on tällä hetkellä lähes 250 henkilöä.

 – Ylivieskan kaupunki varautuu majoittamaan yhtäaikaisesti keskimäärin 60 sammutustöihin osallistuvaa vähintään sunnuntaihin asti. Uusia tapaturmia, vakavia kalustovaurioita ei ole lisää, kirjoittaa Haapanen Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja