Kalajoen laaja maastopalo pysäytettiin: "Vielä ei voi sanoa, että olisi hallinnassa" – siviilejä kehotetaan välttämään aluetta

2:51
Pelastusjohtaja Kalajoen maastopalosta: "Seuraavat puolitoista vuorokautta ovat hyvin haasteellisia".

Kalajoen laajan maastopalon leviäminen saatiin pysäytetyksi yön aikana, kertoo Jokilaaksojen pelastuslaitos. Arviot paloalueen koosta vaihtelevat 350 hehtaarista 400:aan.

Sammutustöitä tehtiin koko viime yön ajan, minkä lisäksi palon rajaamiseksi rakennettiin niin kutsuttuja palokäytäviä raskailla kaivinkoneilla ja muilla maansiirtokoneilla.

Yksityisten ammatinharjoittajien sammutustyöhön sopivaa traktorikalustoa on saatu käyttöön, ja lisäresursseja hankitaan jatkuvasti esimerkiksi Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta.

– Paloalue saatiin yöllä rajattua! Vielä ei voi sanoa, että se olisi hallinnassa, riski leviämiseen on olemassa tuulenpuuskien voimistuessa. Töissä ollut yön yli noin 100 henkilöä sammuttaen ja tehden palokäytäviä 8 kaivinkoneen ja muiden maanrakennuskoneiden avulla, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jarmo Haapanen kirjoittaa Twitterissä.

Palo ei nyt uhkaa asutusta, ja tavoitteena on pitää yön aikana valmistellut rajoituslinjat.

– Palokäytävien raivaamisessa on jouduttu kaatamaan täyskasvuista puustoa kohtuullisen paljon, Haapanen toteaa.

Palon kannalta seuraavat puolitoista vuorokautta ovat kriittisiä sään suhteen.

Pelastuslaitos kehottaa siviilejä välttämään aluetta ja tuulen alapuolella olevia asukkaita varautumaan omatoimiseen evakuointiin tilanteen muuttuessa. Drone-koptereiden käyttö on kielletty alueella lentosammutustoiminnan vuoksi.

3:02
Väistävätkö sateet ja ukkoset Kalajoen maastopalot? Meteorologi näyttää tilanteen sääkartoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja