Kaksio Mannerheimintieltä

Marja-Leena etsii asuntoa perheelleen, johon kuuluu mies ja terhakka koira.

Toiveessa on tilava kaksio tai pieni kolmio lähellä Helsingin keskustaa, hyvien palvelujen tuntumassa ja hyvin asiansa hoitaneessa taloyhtiössä. Valinnassa painottuvat hyvät ulkoilumahdollisuudet jo yksistään koirankin takia.

Nettihaku löysi kaksi sopivan tuntuista asuntoa samasta taloyhtiöstä, joka sijaitsee Taka-Töölössä, Mannerheimintien varrella. Talo kuuluu arkkitehti Ole Gripenbergin vuonna 1928 suunnittelemaan kortteliin, joka käsittää useita taloja.

Taloyhtiössä on tehty putkiremontti 1980-luvulla ja siitä on pidetty muutenkin hyvää huolta. Parhaillaan on menossa laaja kuntokartoitus ja äskettäin yhtiöön asennettiin oma laajakaistaverkko.

Asunto 1

60,5 m2
2h + k
kerros 4/6
Hoitovastike 190,65 €/kk
Vesimaksu 17 €/hlö/kk
Hp. 195 000€

Ensivaikutelma asunnosta on hyvin myönteinen: se vaikuttaa valoisalta ja paljon avarammalta kuin neliömäärästä voisi päätellä. Voisi päätellä, että asunto on alkujaan ollut kolmio, josta on purettu yksi väliseinä. Olohuone sijaitsee kadun puolella, makuuhuone pihan.

Alapuolella sijaitseva, ympäri vuorokauden vilkkaasti liikennöity Mannerheimintie on varmasti otettava huomioon, kun tällaista asuntoa itselleen katselee. Olohuoneen ikkunasta löytyykin jälkiasennuksena laitettu lämpölasielementti, joka auttaa paljon myös liikenteen melun vaimentamisessa. Vankka, tiilirunkoinen rakennus on sinänsä varmasti varsin hiljainen.

Keittiöön mahtuu hyvin neljän hengen ruokapöytä. Tämän ikäisissä taloissa oli alun perin aina kylmäkomero. Täällä se oli sijoitettu keittiön nurkkaan ja sen tilalle on nyt upotettu nykyaikaiset kylmälaitteet.

Myös makuuhuoneen ikkunoihin on vaihdettu lasit - ei kuitenkaan lämpölasielementtiä. Se on tilava ja miellyttävän korkea, kuten tämän ikäisissä taloissa usein näkee. Vaatekaapit ovat korkeat ja kaunis yksityiskohta on niiden alkuperäiset peiliovet.

Vessa sen sijaan vaikuttaa pieneltä. Suihkukaappi on hyvä ratkaisu, mutta luonnollisesti se myös saa tilan tuntumaan ahtaammalta. Myös pinnat kaipaisivat pientä kunnostusta.

Asunnon lattiat ovat parkettia

Plussaa:
+ ikkunat, maisema
+ läpitalon huoneisto
+ valoisuus, korkeat huoneet
+ 4. Kerros

Miinusta:
- kylpyhuone pieni ja remontin tarpeessa
- pieni eteinen

Asunto 2.

61,5 m22h + k
kerros 6/6
Hoitovastike 190,65 €/kk
Vesimaksu 17 €/hlö/kk
Hp. 195 000 €

Toinen asunto sijaitsee samassa talossa, tosin kuudennessa kerroksessa ja naapurirapussa. Pohjaltaan se on edellisen peilikuva.

Ikkunat ovat kuten edellisessäkin - olohuoneessa Mannerheimintielle, makuuhuoneessa ja keittiössä pihalle.

Tässä asunnossa on rakennettu osittainen väliseinä, jolla on saatu erotettua olohuoneesta käytännöllinen työtila. Näin tämä kaksio onkin tavallaan osittain kolmio.

Tämän lisäksi huomattavin ero on se, että asunto on edellistä matalampi. Lattian pinnoitteena on muovimatto.

Siinä missä edellisessä asunnossa oli kylmäkoneet, täällä on vitriinikaappi. Makuuhuone puolestaan on samanlainen, joskin komerot on täällä sijoitettu huoneen perälle.

Kylpyhuoneessa on tehty remontti. Se on hyvin siisti ja vaikuttaa avarammalta, joskin on huomattava, että täällä ei ole suihkukaappia.

Tilaa säästävä yksityiskohta ovat myös eteisen vaatekaapiston liukuovet.

Plussaa:
+ ikkunat, maisema
+ läpitalon huoneisto
+ valoisuus
+ kylpyhuone

Miinusta:
- 6. kerros
- matalampi huonekorkeus
- muovimatto
- työhuone

Marja-Leenan oli vaikea löytää miinuksia kummastakaan asunnosta. Molemmat miellyttivät kovasti ja valinta oli vaikea. Pitkän pohdinnan jälkeen se kallistui ensimmäisen asunnon puolelle: neljäs kerros on kuitenkin koiran kannalta parempi, ja toisen asunnon erillinen työtila olisi Marja-Leenan perheen kannalta tarpeeton, joten tilanjakajan purkaminen olisi luultavasti edessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja