Purjevene ja moottorivene törmäsivät Airistolla – yksi kuoli, useita loukkaantui

1:07

Länsi-Suomen merivartioston mukaan Saaristomeren Airistolla yksi on menehtynyt ja useampi loukkaantunut kahden veneen törmäyksessä.

Kookas moottorivene ja sitä pienempi purjevene törmäsivät toisiinsa iltapäivällä Seilin pohjoispuolella.

Juttu jatkuu kartan jälkeen.

Haverin vuoksi menetti henkensä purjeveneessä ollut keski-ikäinen mies, joka oli saanut törmäyksessä vakavia vammoja. Purjeveneessä oli neljä aikuista ja kaksi lasta, moottoriveneessä puolestaan matkusti kaksi aikuista.

Purjeveneessä olleista toinen aikuinen oli lauantaina illalla kriittisessä tilassa, muut samassa veneessä olleet saivat lievempiä ruhjeita ja haavoja.

Turun päivystävä palomestari kertoi, että haveri sattui merellä Rymättylän eteläpuolella Päiväluodosta pohjoiseen. Merivartioston mukaan veneet törmäsivät Seilin pohjoispuolitse kulkevalla, vilkkaasti liikennöidyllä laivaväylällä.

Poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkinnan. Onnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä törkeänä vammantuottamuksena.

Tutkinnasta tiedotetaan lisää ensiviikon aikana. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Merivartioston alustavien tietojen mukaan kukaan törmänneissä veneissä olleista ei ollut veden varassa.

– Hälytys tuli meille noin kello 14. Hälytyksen teki sekä veneessä ollut ihminen että silminnäkijä, meripelastusjohtaja Anssi Somppi kertoo MTV Uutisille.

Kumpikaan turmavene ei uponnut. Ne hinattiin lauantaina tutkittaviksi merivartioasemalle, joka sijaitsee Paraisten Nauvon Pärnäisissä.

Merivartioston lisäksi Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen yksiköitä hälytettiin mukaan pelastustehtävään. Isossa operaatiossa oli mukana muun muassa kaksi helikopteria.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja