Mainos

Kaksi vankia jäänyt lopullisesti karkuteille 2000-luvulla

Suomessa vanki on onnistunut jäämään lopullisesti kateisiin vain kahdessa tapauksessa 2000-luvulla.

Vuonna 2002 jugoslavialainen vanki karkasi Turun vankilasta. Mies pakeni saattajalta silmälääkärikäynnin yhteydessä 10. tammikuuta 2002. Jugoslaavi oli joutunut vankilaan omaisuus- ja väkivaltarikoksista. Hän on syntynyt vuonna 1967.

Vuonna 2003 omille teilleen pääsi venäläisvanki Jokelan vankilasta. Törkeästä huumausainerikoksesta tuomittu mies katkaisi toisen vangin kanssa sellinsä kalterit ja poistui lakanoista kyhätyllä köydellä. Virolaisvanki löydettiin Virosta muutama vuosi myöhemmin, mutta jugoslaavi on yhä omilla teillään.

Ari Juuti Rikosseuraamuslaitokselta arvioi, että kyseiset vangit ovat todennäköisesti lähteneet pois Suomesta, ja tämän vuoksi heidät voidaan laskea lopullisesti kadonneiden joukkoon. Etsintäkuulutus on kuitenkin voimassa jatkuvasti.

Hildenistä ei uusia vihjeitä

Lisäksi etsintäkuulutettujen listalla on muutama tuoreempi tapaus.

Helsingin vankilasta karannut elinkautisvanki Jukka Hilden jatkaa yhä pakoaan. Hän jäi vankilomalta omille teilleen viime torstaina. Hän olisi vapautunut elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen vain noin kolmen kuukauden kuluttua.

Helsingin poliisista kerrotaan, ettei Hildenin olinpaikasta ole saatu vihjeitä.

Hildenin elinkautinen tuomio on ollut yksi viime vuosien pisimpiä. Vaaralliseksi luonnehdittu vanki on istunut tuomiotaan jo 18 vuotta. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 1993 tehdystä latomurhasta, jonka oikeus arvioi aikanaan järjestäytyneen rikollisryhmän tilaustyöksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.