Kaksi tubettajaa karkotetaan Indonesiasta – maskipilavideo sytytti turistien ja paikallisten konfliktin liekkeihin

Indonesia karkottaa kaksi ulkomaalaista tubettajaa heidän tekemänsä maskipilavideon vuoksi, CNN kertoo.

Josh Paler Lin ja Leia ”Lisha” Se kuvasivat Indonesian Balin saarella videon, jossa Sen kasvoille maalataan sininen ”kasvomaski”. Videolla hän menee ruokakauppaan, jossa on maskipakko.

Videon he latasivat helmikuussa Lin Youtube-kanavalle, jolla on 3,4 miljoonaa seuraajaa. Video keräsi nopeasti katselukertoja, mutta kaikki eivät ottaneet pilaa hyvällä.

Indonesiassa on tiukat säännökset maskien käytöstä julkisilla paikoilla. Ensimmäisestä rikkomuksesta saa miljoonan rupian eli 70 dollarin sakon, ja seuraavasta rikkomuksesta ulkomaalaiset voidaan karkottaa maasta.

Vaikka tämä oli tubettajille ensimmäinen rike, videon saama suuri huomio suututti viranomaiset.

Lin ja Se ovat olleet vangittuna Indonesiassa, ja perjantaina viranomaiset ilmoittivat heidän karkottamisestaan. Lin on taiwanilainen ja Sellä on Venäjän kansalaisuus, joten heidät palautetaan kotimaihinsa.

Turistien ja paikallisten eriarvoisuus pandemiassa kiristää välejä

CNN:n mukaan monet ulkomaalaiset ovat jääneet elämään Balille pandemian ajaksi. Eriarvoisuus paikallisten ja turistien välillä on kuitenkin kiristänyt välejä, ja video sytytti konfliktin liekkeihin.

Video on jo poistettu aiemmin Youtubesta, mutta ehti kiertää pitkin sosiaalista mediaa.

Lin ja Se ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa anteeksipyynnön ja kehottavat kaikkia pitämään maskeja Balilla.

– Tein videon viihdyttääkseni ihmisiä, koska olen sisällöntuottaja ja työni on viihdyttää, Lin sanoi.

Indonesiassa on raportoitu koko pandemian aikana yli 1,6 miljoonaa koronatartuntaa ja noin 45 000 ihmistä on kuollut taudin seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat