Kaksi suomalaista otettu kiinni Turkissa somepostauksen takia – videolla mies heittelee seteleitä huvittuneena

1:21
Katso myös: Nato-suurlähettiläs kertoo, minkälaisia odotuksia Suomeen kohdistuu Nato-jäsenyyden osalta

Turkissa poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaksi suomalaista heidän somessa tekemänsä postauksen jälkeen.

Ankaran poliisilaitos kertoi lyhyessä tiedotteessaan Twitterissä, että kiinniotetut olivat repineet Turkin liiroja somepostauksessaan.

Henkilöt ovat Somalian Mogadishussa syntyneitä Suomen kansalaisia ja he olivat Turkissa EU:n Erasmus-opiskelijavaihdossa, tiedotteessa sanottiin.

Poliisi on tiedotteen mukaan aloittanut "lailliset toimenpiteet".

Suomen suurlähetystö Ankarassa ei toistaiseksi ole pystynyt vahvistamaan tietoa kiinniotosta STT:lle.

"Et voi vain repiä rahaamme"

Turkkilainen DHA-uutistoimisto jakoi sivustollaan TikTok-videon, jonka se sanoi johtaneen kiinniottoon. Videolla nuori tummaihoinen mies heittelee ja repii seteleitä huvittuneen näköisenä.

– Katso, katso, katso! Tämä ei ole rahaa, mies sanoo videolla englanniksi seteliä repien.

TikTok-käyttäjän profiilista video näyttää sittemmin poistetun. Turkin poliisin mukaan video julkaistiin marraskuun 9. päivänä. Käyttäjän tilillä on myös suomenkielisiä videoita.

Hän julkaisi kaksi päivää sitten viimeisimmän videonsa, johon turkkilaiset TikTok-käyttäjät tai trollit kommentoivat rahan repimistä.

– Kuka sinä luulet olevasi? Et voi vain repiä meidän rahaamme?! Jos joku tekisi saman, sinä kutsuisit heitä rasisteiksi. Sinun pitäisi olla hienotunteinen, kommentoija kirjoitti.

Turkissa somepostauksista voi saada vankeustuomion

Turkissa kiinniotot somepostausten takia eivät ole epätavallisia ja niistä voi jopa saada vankeutta. Uuden lain mukaan valheellisen tiedon levittämisestä voi saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion.

Toistaiseksi ei ole selvää, mistä henkilöitä syytetään tai syytetäänkö vielä mistään. On myös mahdollista, että heidät karkotetaan pian Turkista, kuten kiinniotettujen ulkomaalaisten kohdalla usein on toimittu.

Uutista täydennetty 30.11. kello 12.01.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja