Kaksi miestä vangittu miehen taposta epäiltynä Oulaisissa – "Poliisi tietää, mitä on tapahtunut"

Poliisi löysi viikonloppuna kuolleen miehen asunnosta Oulaisissa, Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun käräjäoikeus on vanginnut kaksi miestä henkirikoksesta epäiltynä.

Miehet määrättiin tutkintavankeuteen eilen keskiviikkona. Käräjäoikeus vangitsi molemmat miehet todennäköisin syin taposta epäiltynä. Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen viime perjantaina.

Poliisi alkoi tutkia tapausta lauantaina, kun se sai hälytystehtävän Oulaisissa sijaitsevaan yksityisasuntoon. Asunnosta löytyi kuollut mies.

Eilen vangitun mieskaksikon lisäksi poliisi otti viikonlopun aikana kiinni myös kolmannen henkilön, mutta hänet on sittemmin päästetty vapaaksi. Henkilöä epäillään rikoksesta, mutta ei kuitenkaan kuolleen miehen taposta, tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo.

– Hän on sekä epäiltynä että asianomistajana tässä jutussa, mutta häntä ei epäillä taposta, vaan muista rikoksista, rikosylikomisario Ilkka Piispanen sanoo. Hän ei täsmennä, mistä rikoksista on kyse.

Poliisi odottelee lausuntoa

Piispasen mukaan poliisi on kuulustellut henkirikoksesta epäiltyjä miehiä kiinnioton jälkeen joka päivä.

Poliisille on muodostunut käsitys siitä, mitä asunnossa viime perjantaina tapahtui, vaikka epäillyt kertovatkin omaa tarinaansa.

– Poliisi tietää, mitä on tapahtunut, mutta se ei mene yksiin sen kanssa, mitä epäillyt kertovat, Piispanen muotoilee.

Piisanen ei kerro tarkemmin, mitä asunnossa uskotaan tapahtuneen.

Tutkintaprosessi etenee, kun lausunto vainajalle tehdyistä oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista valmistuu. Myös kuulusteluja vielä jatketaan.

– Selvittelemme asiaa.

MTV Uutisten selvityksen perusteella molemmat taposta epäillyistä miehistä ovat aiemmin olleet useampaan kertaan oikeudessa eri rikoksista. Toisella miehistä on taustallaan kymmeniä rikosjuttuja pelkästään Oulun käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat