Kaksi kuoli asemiehen hyökkäyksessä jalkapallon MM-kisoja isännöivässä Uudessa-Seelannissa

Paikallisen poliisin mukaan myös ampuja on kuollut.

Kaksi ihmistä on kuollut asemiehen hyökättyä Uuden-Seelannin suurimman kaupungin Aucklandin keskusta-alueella sijaitsevaan rakennukseen. Asiasta kertovan paikallisen poliisin mukaan myös ampuja on kuollut.

Lisäksi kuusi ihmistä haavoittui ampumavälikohtauksessa, kertoo New Zealand Herald -lehti. Sen mukaan hyökkäys alkoi aikaisin torstaiaamuna paikallista aikaa. Haavoittuneiden joukossa on yksi poliisi, joka toimitettiin sairaalahoitoon.

Välittömästi ei ollut selvää, miten ampuja kuoli tai mikä hänen motiivinsa oli. Poliisi pyysi ihmisiä pysymään poissa tapahtuma-alueelta tutkinnan ajan.

Jalkapallon MM-kisat voivat jatkua suunnitellusti

Uusi-Seelanti ja Australia isännöivät yhdessä tänään alkavia naisten jalkapallon MM-kisoja, joiden avausottelun oli määrä alkaa vain tunteja ampumisen jälkeen. Uuden-Seelannin pääministerin Chris Hipkinsin mukaan kisat voivat kuitenkin jatkua suunnitellusti, eikä kansalliselle turvallisuudelle aiheudu välikohtauksesta vaaraa.

– Hallitus on puhunut (kansainvälisen jalkapalloliitto) Fifan järjestäjien kanssa ja turnaus jatkuu, Hipkins sanoi.

– Uusiseelantilaisten ja vierailijoidemme turvallisuus ovat ensisijaisia tavoitteitamme.

Esimerkiksi kaupungissa majailevan Yhdysvaltain maajoukkueen lausunnon mukaan kaikki sen pelaajat sekä henkilökunnan jäsenet ovat turvassa. Myös lähellä tapahtumapaikkaa sijaitsevassa hotellissa majaileva Norjan maajoukkue sanoi kaikkien sen jäsenten olevan turvassa.

Useita kuolemia aiheuttavat ampumiset ovat harvinaisia Uudessa-Seelannissa. Maassa otettiin käyttöön tiukat aselait vuoden 2019 Christchurchin terrori-iskun jälkeen. Tuolloin kahteen moskeijaan kohdistuneissa iskuissa kuoli 51 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat