Kakkupohja ilman kananmunia

Tässä oiva resepti kaikille niille, jotka ovat kyselleet kananmuna-allergisille sopivaa kakkupohjaa.

Munaton kakkupohja

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl mehua (esim.ananas)
3/4 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
2. Lisää joukkoon mehu ja rasva (jäähtynyt, jos käytät margariinia) ja sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
3. Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 35-45 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.
4. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Valmista täytekakku tavalliseen tapaan: halkaise kakku, kostuta, mutta vain vähän ja leveitä täytteksi ja pinnalle vaahdotettua vaniljakastiketta tai kermaa, hedelmäpaloja, marjoja tms. Nesteeksi kakkutaikinaan sopii myös piimä, jogurtti tai maito. Kun käytät hapanta nestettä, voit käyttää joko leivinjauhetta, jolloin kakusta tulee vaalea tai soodaa ( tl/2 dl jauhoja), jolloin kakusta tulee vähän rusehtava kuten piimäkakusta normaalistikin.

Lue myös:

    Uusimmat