Kaj Stenvall -sisustus lumoaa Asuntomessuilla

Lakka Kivitalon Kaj Stenvallin innoittama sisustus on yksi Kokkolan asuntomessujen helmiä. Moderni koti meren rannalla ylistää suomalaista luontoa, kun heti ulko-ovelta aukeaa esteetön näköala merelle ja laiturin kärkeen.

Magisso Oy:n Maria Kivijärven suunnittelema Kaj Stenvall -sisustus on hauska yhdistelmä tunnetun taiteilijan eri teoksia, jokaisessa huoneessa astuu sisälle eri maalaukseen.

Koti suunniteltiin lapsiperheen tarpeisiin sopivaksi ja klassiset, aikaa kestävät materiaalit olivat asukkaiden toiveina. Talon ja sisustuksen kiinteät elementit suunnitellut Jukka Haataja piti isoilla pinnoilla neutraalin värimaailman, joten ne kestävät ajan hammasta hyvin. Tehostevärejä käytettiin pienempinä elementteinä, jolloin ne ovat helposti vaihdettavissa.

– Myös puuta on käytetty sisustuksessa näyttävästi ja modernisti eri tavoin, Haataja sanoo.

Muun muassa seitsemän makuuhuoneen, lasivilpolan sekä rantasaunan suunnittelussa luonto on ollut tärkeässä osassa.

– Tässä kohteessa haettiin viihtyisyyttä sekä vapaa-aikaan että päivittäisen elämän keskelle. Lapsiperheessä myös äänten vaimentaminen ja akustiikka korostuivat. Tärkeä tekijä oli myös merellisen miljöön näkyminen sisätiloihin mahdollisimman hyvin.

Laajoin ikkunapinnoin merinäköala saatiinkin moneen tilaan. Syntyi raitti – yhteys ulko-ovelta rantalaiturin päähän saakka.

– Kun tutustuin alueen kaavaan ja havainnepiirustuksiin, koin aistivani, mitä niissä oli tavoiteltu. Minulle syntyi johtoajatus, että näkymä pitää avata periaatteella, kun avaat oven, näet merelle. Suoran raitin läpinäkyvä kokonaisuus talon läpi laiturin kärkeen pitää sisällään monenlaisia pieniä tapahtumia, Haataja toteaa. Raitin keskellä oleva lasivilpola tulisijoineen on lupaus ympärivuotisesta rantaelämästä, kaikissa sääolosuhteissa. Lasiseinät pitävät tuulen hallinnassa ja asukkaiden mielestä jopa syysmyrskyt tulevat olemaan hienoa katseltavaa. Lasitetut terassit yhdistyvät avattuina vaikkapa kesäiseksi juhlatilaksi. Tanssilavakin on omasta takaa.

Kuvat: Kauniit Kodit / Mikko Ala-Peijari jaKokkolan asuntomessut

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja