Mainos

Kaivosmiehet yhä loukussa Etelä-Venäjällä

Loukussa olevien kaivosmiesten toivo käy vähiin Etelä-Venäjällä, Zapadnayan kaivoksessa.

-

Etelä-Venäjällä 13 kaivosmiestä on loukussa kaivoskuilussa jo viidettä päivää. Pelastumisen todennäköisyys käy yhä pienemmäksi, koska jäinen vesi on täyttänyt ylemmät kaivosonkalot. Veden arvellaan täyttävän kaivoskuilun kokonaan jo tämän päivän aikana.

Kaivosmiehet olivat työssään 800 metrin syvyydessä viime torstaina, kun maanalainen järvi äkkiä tulvi ja vesi täytti ylemmät kaivosonkalot. Lauantaina pelastustyöntekijät nostivat ylös 33 työntekijää, jotka voivat tällä hetkellä hyvin.

Samassa kaivoksessa sattui viime helmikuussa vastaavanlainen maanalaisen järven tulva, mutta silloin kaivoksessa ei ollut yhtään työntekijää. Yhtiön johto kiisti eilen illalla, että kaivos olisi turvaton.
- Jos ihmiset olisivat olleet siellä, missä heidän piti olla, he olisivat elossa. Jos ja kun olemme ajoissa saamme melko varmasti heidät ulos, sanoo kaivosyhtiö Rostov-on-Donin johtaja Lev Straikovsky.

Kaivosonnettomuudet ovat Venäjällä yleisiä. Viimeksi kesäkuussa kaivoskuilun romahdus vaati 11 uhria Siperiassa. Kritiikkiä yritetään vaientaa korvauksilla. Jokaiselle Zapadnayassa loukkaantuneelle on luvattu yli 300 euron kipurahat.
(MTV3)

(Huomenta Suomi 28.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.