Kainuussa ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja tai altistumisia eilisillan jälkeen

Kainuussa kymmenet ovat altistuneet koronavirukselle – sote-kuntayhtymän johtaja kertoo suorassa lähetyksessä, miten paha tilanne on 7:17
Katso myös video: Kainuussa kymmenet ovat altistuneet koronavirukselle – sote-kuntayhtymän johtaja kertoi tilanteesta eilen

Kainuun soten alueella ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja tai altistumisia eilisillan jälkeen, kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto kertoo STT:lle.

Kainuun sote tiedotti eilen illalla, että Kuhmossa perjantaina todetusta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt 13 koronavirustartuntaa ja yli sata altistumista.

Yksi altistumispaikka on Tuupalan koulu, jossa Ahopellon mukaan ei ole todettu yhtäkään koronatartuntaa. Hän ei ota kantaa siihen, missä muissa paikoissa altistumisia on todettu.

– Siksi on varmistettu kaikki tartuntaketjut ja yhtenä niistä on Tuupalan koulu, josta positiivisia näytteitä ei löytynyt.

Ahopellon mukaan tartunnan saaneet ovat aikuisia ihmisiä, jotka ovat tartunnasta tietämättä liikkuneet eri puolilla Kainuuta. Tämän vuoksi altistumisia on tapahtunut Kuhmon lisäksi esimerkiksi Kajaanissa. Koska kyse on yksittäisistä ihmisistä, hän ei kommentoi tartunnan saaneiden asioita tarkemmin.

– Nämä ovat yksittäisten henkilöiden asioita. Kun ihmiset liikkuvat eri paikoissa ja ovat eri töissä olevia henkilöitä, sen takia voi olla monta asiaa minkä vuoksi voi joutua liikkumaan.

Ahopellon mukaan Kainuun sote pitää kokouksen asiaan liittyen tänään aamupäivällä, jonka jälkeen tiedottaa asiasta lisää.

Lue myös:

    Uusimmat