Mainos

Kaikkosen Nuorisosäätiö-korvaukset pian kuitattu

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on jo pääosin maksanut Nuorisosäätiölle kymmenien tuhansien korvaukset, jotka Helsingin käräjäoikeus määräsi tammikuussa.

Maksusuorituksista kertoo MTV3 Uutisille Nuorisosäätiö, jonka mukaan Kaikkoselle on annettu ensi kuun puoliväliin aikaa maksaa loput määrätystä summasta.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Nuorisosäätiö jakoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998–2009. Kaikkonen oli mukana päättämästä tuesta säätiön hallituksessa ja hän sai myös itse tukea. Kaikkonen tuomittiin luottamusaseman väärinkäytöstä viiden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan Nuorisosäätiölle yli 30 000 euroa korkoineen. Vaalitukipäätöksistä tuomittiin lisäksi säätiössä vaikuttaneet Jorma Heikkinen, Aki Haaro ja vain hetken aikaa asiamiehenä toiminut Seppo Pyykkönen.

Nuorisosäätiön mukaan nelikko joutuu maksamaan säätiölle kaiken kaikkiaan korkojen kera noin 110 00 euroa. Haaro ja Pyykkönen ovat suorittaneet jo korvaukset korkoineen, vaikka tuomiolla ei ole heidän osaltaan lainvoimaa. He ovat valittaneet tuomiostaan hovioikeuteen. Heikkinen aikoo maksaa korvauksensa Kaikkosen tavoin ensi kuun puoliväliin mennessä.

Kaikkonen ei valittanut Helsingin käräjäoikeuden antamasta tuomiosta, joten tuomio jäi hänen osaltaan voimaan.

– Olen maksanut suurimman osan osuudestani, ja loput lähiviikkoina. Melkoinen laskuhan tämä on, Kaikkonen toteaa korvauksista tekstiviestitse MTV3 Uutisille.

Suurennuslasi kohdistuu Kaikkoseen

Kaikkonen on tänään ison suurennuslasin alla, kun eduskuntaryhmien puheenjohtajat puivat hänen asemaansa eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Perussuomalaiset ovat vaatineet Kaikkosen eroa, koska hän sai viiden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen luottamusaseman väärinkäytöstä vaalirahakohuun liittyvässä Nuorisosäätiö-jutussa.

Kaikkonen ei ole valmis eroamaan varapuheenjohtajan pallilta vapaaehtoisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.