Mainos

Kaikkien janoisten sankari – Karri Karjalainen

Baariviinurin työ Silja Europalla on täynnä kauniita naisia ja kirpeitä drikkejä. Helmi-risteilyllä on Karjalaisen mukaan erityisen rento meininki.

Silja Europan baariviinuri Karri Karjalainen aloitti työt laivalla kesällä 1995, jolloin oli tarkoitus tehdä yhden viikonlopun työkeikka. Ensimmäinen työrupeama venyi yhdeksäksi päiväksi ja tänä vuonna hän huomasi viihtyneensä laivan baaritiskin takana 15 vuotta.

Karri Karjalainen pitää työstään ja kertoo, että ero muihin ravintola-alan työpaikkoihin on siinä, että laivalta ei lähdetä kotiin valomerkinkään jälkeen. Laivalla työskennellään yhtäjaksoisesti kaksi viikkoa ja se vaatii sopeutumista niin työntekijältä kuin tämän läheisiltä. Vaikka työsykli toistaa itseään, työpäivät ovat erilaisia. Motivaatiota ja toisaalta haastavuutta työhön tuovat moninaiset palvelutilanteet. Asiakaskuntaan kuuluu niin limua tilaavia lapsia, muotidrinkkeihin mieltyneitä kaunottaria kuin kahvit ja avecit nauttivia eläkeläispariskuntia.

Helmi-risteilyillä on Karjalaisen mielestä mukavia ihmisiä, nuorekasta ohjelmaa ja rentoa meininkiä.

– Olen huomannut, että myös miehet hakeutuvat mukaan Helmi-risteilylle. Eipä heitä voi siitä syyttää: fiksuja tyyppejä, kun seuraavat missä kauniit naiset liikkuvat, Karjalainen kertoo.

Eräänlaisena olettamuksena pidetään, että baarimikot saavat jatkuvasti treffikutsuja ja flirttailua osakseen. Karjalaista huvittaa kysymys deittiehdotusten lukumäärästä.

– Kyllä kai joitakin keskusteluja voisi jonkinlaisena lähestymisenä pitää, mutta silmäpeli ja flirttailu taitavat vähän kuuluakin tähän työhön.

Raikkaat drinkit suosituimpia

Työn kohokohtia ovat Karjalaisen mielestä hetket, jolloin pääsee asiakkaan kanssa samalle aaltopituudelle ja molemmille jää palvelutilanteesta hyvä mieli.

– Arjen pienet hyvän mielen tuojat ovat asioita, joihin ei koskaan kyllästy, Karjalainen iloitsee.

Baariviinuri ei mielellään mainitse yksittäisiä tapauksia, sillä vaikka ammatissa kuulee ja näkee paljon, hän kokee olevansa vaitiolovelvollinen, niin hyvässä kuin pahassa.

Mitkä mahtavat olla tämän hetken suosituimmat drinkit ja trendikkäimmät makuyhdistelmät?

Teemullejokuhyvädrinkki taitaa olla suosituin ja hyvänä kakkosena tulee Mäotansamankutoiki. Molemmat löytyvät meidän listoilta, Karjalainen nauraa.

Yleisesti kirpeät ja raikkaat sekoitukset ovat suosiossa.

– Trendit ovat mielestäni keinotekoisesti luotuja juttuja ja itse uskon aitoihin asioihin. Mielestäni aidot asiat, kuten samppanja, ovat aina trendikkäitä – käteistä rahaa ja pikkumustaa unohtamatta.

Teksti: Tallink Silja, MTV3/Helmi

Kuva: Tallink Silja

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.