"Kaikki meni" – 50 vuotta talossa asunut pariskunta menetti kotinsa kauppareissun aikana Jyväskylässä

3:27
Kerroimme paritalon palosta MTV Uutiset Livessä. Katso lähetys yltä.

Paritalon toinen asunto on tuhoutumassa täysin Syväojanpolulla Jyväskylässä. Palo on saatu sammumaan, mutta jälkiraivauksessa menee vielä tunteja. Keski-Korpelat olivat asuneet asunnossa 50 vuotta.

Eila ja Pekka Keski-Korpela olivat palaamassa noin tunnin kestäneeltä kauppareissulta kotiin, mutta toisin kävi. Koti olikin täydessä tulessa. MTV Uutisten haastattelun aikana pariskunta istuu autossaan ja katsoo hiljaisina kohti taloaan. 

– Kaikki meni, mitä on hankittu, kertoo Eila Keski-Korpela. 

–Tämä oli sellainen ikävä yllätys, Pekka Keski-Korpela jatkaa.

Mies pohtii, että ensin on otettava yhteyttä vakuutusyhtiöön. Tilapäisasunto löytyy onneksi lasten luota. 

Katso pariskunnan haastattelu alta.

0:37

Palovilla pelasti?

Paritalon toisessa päässä asuva, Eila Keski-Korpelan serkku, Veli-Matti Virtakainen uskoo, että palo ei palomuurin takia päässyt leviämään hänen asuntoonsa.

Kun Virtakainen vuonna 1970 muutti paritalon puolikkaaseen, talo oli keskeneräinen. Taloa muuratessa Virtakaisen piti rakentaa myös paloseinä.

– Kun palotarkastaja tuli tarkastamaan seinän, hän pyysi minua laittamaan kattopellin ja muuratun seinän väliin vielä palovillan. Uskoisin, että se oli tässä nyt pelastus. 

Katso Virtakaisen haastattelu alta.

1:43

Jälkiraivaukset käynnissä

Tällä hetkellä talon luona ovat käynnissä jälkiraivaustyöt. Päivystävä palomestari Jukka Järvinen arvioi, että viimeiset pelastuslaitoksen yksiköt saavat työnsä valmiiksi illalla yhdeksän ja kymmenen välillä. Paikalle hälytettiin yhteensä kymmenen yksikköä, joista osa on jo poistunut palopaikalta. 

– Tällä hetkellä raivataan kattorakenteita ja tehdään töitä jälkivahingon torjunnaksi, sillä naapuriasuntoon ehti tulla savuvahinkoja ja sammutusvettä. 

Palon syttymissyystä ei vielä ole selvyyttä.

– Poliisi ja pelastuslaitos aloittavat tutkinnan huomisen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja