Mainos

Kahvilippuja ja lomapäiviä – näin intissä motivoidaan urheilemaan

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan armeijan liikunta hyödyttää eniten liikapainoisia miehiä. Oulun yliopiston väitöstutkimuksen mukaan ylipainoiset laihtuvat armeija-aikanaan jopa kahdeksan kiloa – ja eniten kaikkoaa vaarallista keskivartalorasvaa.

Puolustusvoimien pääesikunnan liikuntapäällikkö Matti Santtila kehuu nykyajan varusmiehiä: vaikka kaikki eivät olisikaan palvelukseen astuessa hyväkuntoisia, ovat parikymppiset "hyvin harjoitettavia ja nopeasti kehittyviä".

Monissa joukko-osastoissa on erilaisia keinoja motivoida ja palkita aktiivisia varusmiehiä. Vaikka Santtila painottaakin erityisesti liikunnan tuottamaa hyvää oloa, on armeijalla käytössä muitakin motivointikeinoja:

– Joissakin osastoissa saa esimerkiksi kahvilippuja tai kuntoisuuslomia, jos on ahkerasti osallistunut vapaa-ajalla liikuntatoimintaan. Tai sitten kuntomerkkejä – esimerkiksi kultaisen kuntomerkin saa, jos testissä juoksee yli 3000 metriä.

Liikuntapäällikkö muistuttaa, että armeijassa paitsi kehitetään suorituskykyisiä reserviläisiä sodan ajan joukkoihin, myös edistetään osaltaan suomalaisten kansanterveyttä.

Uusin motivointikeino Puolustusvoimilla on kutsuntaikäisille toteutettu sosiaalisen median pilottihanke. "Inttikuntoon kolmessa kuukaudessa" -projektilla pyritään siihen, että kutsuntaikäiset motivoituisivat urheilemaan tehostetusti jo ennen palvelukseen astumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.