Kahdeksan miestä raiskasi tytön Oulussa – laajan seksuaalirikosjutun kolmas hovituomio piti 21-vuotiaan miehen vankeusrangaistuksen ennallaan

5:29
MTV Uutiset Livessä kerrottiin joulukuussa siitä, miten Oulussa on alettu ennaltaehkäistä seksuaalirikoksia.

Rovaniemen hovioikeus on pitänyt ennallaan 21-vuotiaan miehen tuomion jutussa, jossa tyttö joutui yhteensä kahdeksan miehen hyväksikäyttämäksi ja raiskaamaksi Oulussa.

Käräjätuomion mukaan Shiraqa Yosefi oli asunnollaan yhdynnässä 13-vuotiaaseen uhriin. Yosefi oli oikeuden mukaan myös tarjonnut tytölle rahaa ja pyytänyt tätä tulemaan luokseen.

– Yosefilla ei ole ollut mitään asiallista syytä ehdotetuille tapaamisille, vaan hänen tarkoituksenaan on ollut kohdistaa lapseen edelleen rikos, käräjäoikeus katsoi.

Hovi piti tekoa käräjäoikeuden tavoin törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Se pysytti Yosefin kahden vuoden vankeusrangaistuksen ja hänen maksettavaksi määrätyt korvaukset.

Hovioikeus on aiemmin pysyttänyt myös kahden muun miehen tuomiot tapauksessa. Heidän kohdallaan uhrille määrättyjä korvauksia kuitenkin alennettiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja