Mainos

Kääriydy ihanaan tunteeseen

Saisiko olla samettia, satiinia tai silkkiä?

Kun kuningatar Kleopatra halusi tehdä mieheen vaikutuksen, hän kietoutui silkkisen maton sisään ja yllätti mattolahjan saajan kierähtämällä ulos matosta. Kleopatran valinta ei yllätä, sillä silkki eri muodoissaan on yksi materiaalien ja kankaiden aatelisista.

Jos jokin kangas muuntuu moneksi, niin juuri luonnonsilkki. Silkistä löytyy monta sävyä ikään kuin sen väri vaihtelisi koko ajan. Kun silkkiä tunnustelee sormin, sen pinnasta aistii pinnan epätasaisuudesta syntyvää karheutta. Silkki ikään kuin tuntuu käsintehdyltä. Siinä ei ole mitään tehdasmaista, ja siksi sen mieltää aidoksi ja elämänläheiseksi mutta samaan aikaan ylelliseksi. Silkkinen silmälasikotelo tai huivi tuo ripauksen juhlaa arkeenkin.

Silkkityynyissä asuu itämainen salaperäisyys. Sänky, jonka päällä on paljon erimuotoisia silkkityynyjä, tuo mieleen Tuhannen ja yhden yön tarinat. Sängyn päälle katetulla hopeatarjottimella voi olla vaikka teelasi tai kokonainen hemmotteluillallinen tai kirjalahja orkideanoksan kera. Illan kruunaavat sängyn viereen asetetut kippurakärkiset silkkilipokkaat, joilla voi tassutella pehmeällä itämaisella silkkimatolla.

Sulokas sametti

Jo silkki tuo mieleen itämaisen lumon, on sametissa taas aristokraattista ja ylvästä lumoa – ja samaan aikana lempeää lämpöä. Sametti tuo mieleen vanhat maalaukset palatseista ja kuninkaallisista, jotka nousevat vaunuihin samettinen viitta juhlallisesti hulmahtaen.

Sametti muistuttaa menneiden aikojen lumosta. Jos haluaa illallisille arvokkaan ja juhlallisen tunnelman, kannattaa ripustaa ikkunaan raskaat samettiverhot. Mikään ei hohda niin syvää punaista tai violettia kuin samettikangas. Samettipöytäliinalle katetun hyvän illallisen jälkeen on aika kaivaa esiin mustalla tai punaisella sametilla vuorattu korurasia. Hullumpi idea ei ole myöskään hemmotella kumppaniaan Tuhkimosta lainatulla idealla: tarjoilemalla jokin yllätyslahja samettityynyltä aivan kuin lakeijan ojentama lasikenkä.

Sametin kaltainen pehmeyden tunne liittyy myös mukaviin oloasuihin, mutta hieman erityylisesti. Siinä missä sametti muuttaa ilmapiirin aristokraattiseksi, samettiplyysi tuo tilanteisiin lämpöä ja kotoisuutta. Kun omalla rakkaalla on pehmeä pusero tai housut, häntä tulee silittäneeksi kuin vahingossa. Hieman toisella tavalla pehmoisen ylelliseltä tuntuu myös lämmin fleece, joka sopii erityisen hyvin Lapissa vietettyyn luksusviikonloppuun tai iltaan mökillä. Ystävän tai perheenjäsenen käyttämät pehmosukat sulattavat jäisetkin tunteet.

Unelmaunia

Onko mitään yhtä mukavaa kuin juuri vaihdetut, puhtaat ja sileät lakanat? Puhtaissa lakanoissa on jotakin

vastustamattoman kutsuvaa, viileänraikasta ja houkuttelevaa. Puuvilla on arkisempi lakanoiden perusmateriaali, kun taas puuvillasatiini tuntuu ihoa vasten sileämmältä. Kaikkein ylellisimmät unet saa tietysti satiinilakanoissa. Satiini tosin on niin liukasta, että peite tai tyyny saattaa löytyä yöllä lattialta. Voi olla, että ylellisissä satiinilakanoissa myös unet ovat erilaisia!

Ylelliseen saunailtaan taas kuuluvat tutut frotee ja pellava. Pellavainen laudevaate varmistaa, ettei takapuoli pala, ja paksuun ja pehmeään froteepyyhkeeseen on nautinnollista kietoutua puhtaana ja koivuvihdalta tuoksuen. Ylelliseen saunailtaan voi kuulua myös esimerkiksi kumppanin selän hierominen saunakintaalla tai vihtominen aidolla vihdalla tai pakastevihdalla.

Teksti: Nina Pinjola
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.