Kaalikääryleetn 12 klp 23.3.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana gastronomian maisteri Kim Nordling
1 kokonainen keräkaali
150g naudanjauhelihaa
150g sianjauhelihaa
11/2 dl maitoa ( jauhelihataikinaan)
2 munaa
1 sipuli
0,5dl puuroriisiä+1 1/2 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 rlk tummaa siirappia
3 rlk voita
0,5 l lihalientä

Laita kattilaan vettä 3/4 tilavuudesta. Koverra kaalin puiseva keskusta osa pois ja nosta kaali kiehuvaan veteen. Kun lehdet alkavat irrota, nosta ne reikäkauhalla kylmään veteen.

Kypsennä puuroriisi maidossa. Kuori sipuli, leikkaa hienoksi ja kypsennä voissa / öljyssä tai mikrossa. Sekoita keitetty puuroriisi, sipuli, munat, jauheliha ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä koepala ja maista. Taikina saa olla aika löysää. Nosta kaalilehdet kylmästä vedestä ja ohenna tai leikkaa lehden paksuin osa pois. Täytä lehdet reilulla ruokalusikallisella täytettä ja kääri kääryleet. Nosta ne voideltuun vuokaan.

Lisää pari voinokkareta ja siirappia kaalikääryleiden päälle. Kun kääryleet ovat saaneet vähän väriä, kaada liemi vuokaan ja jatka kypsentämistä 1-11/2 tuntia. Tarjoile keitetyn perunan ja puolukkahillon kera.

Lue myös:

    Uusimmat