Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalikääryleetn 12 klp 23.3.2000

Julkaistu 28.05.2001 12:13

toim. Kati Nappa
Vieraana gastronomian maisteri Kim Nordling
1 kokonainen keräkaali
150g naudanjauhelihaa
150g sianjauhelihaa
11/2 dl maitoa ( jauhelihataikinaan)
2 munaa
1 sipuli
0,5dl puuroriisiä+1 1/2 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 rlk tummaa siirappia
3 rlk voita
0,5 l lihalientä

Laita kattilaan vettä 3/4 tilavuudesta. Koverra kaalin puiseva keskusta osa pois ja nosta kaali kiehuvaan veteen. Kun lehdet alkavat irrota, nosta ne reikäkauhalla kylmään veteen.

Kypsennä puuroriisi maidossa. Kuori sipuli, leikkaa hienoksi ja kypsennä voissa / öljyssä tai mikrossa. Sekoita keitetty puuroriisi, sipuli, munat, jauheliha ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä koepala ja maista. Taikina saa olla aika löysää. Nosta kaalilehdet kylmästä vedestä ja ohenna tai leikkaa lehden paksuin osa pois. Täytä lehdet reilulla ruokalusikallisella täytettä ja kääri kääryleet. Nosta ne voideltuun vuokaan.

Lisää pari voinokkareta ja siirappia kaalikääryleiden päälle. Kun kääryleet ovat saaneet vähän väriä, kaada liemi vuokaan ja jatka kypsentämistä 1-11/2 tuntia. Tarjoile keitetyn perunan ja puolukkahillon kera.

Lisää aiheesta:

Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuusInfluenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 06:48
    Influenssa

    Influenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?

  • Eilen18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • Eilen18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • Eilen16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"