Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalikääryleetn 12 klp 23.3.2000

Julkaistu 28.05.2001 12:13

toim. Kati Nappa
Vieraana gastronomian maisteri Kim Nordling
1 kokonainen keräkaali
150g naudanjauhelihaa
150g sianjauhelihaa
11/2 dl maitoa ( jauhelihataikinaan)
2 munaa
1 sipuli
0,5dl puuroriisiä+1 1/2 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 rlk tummaa siirappia
3 rlk voita
0,5 l lihalientä

Laita kattilaan vettä 3/4 tilavuudesta. Koverra kaalin puiseva keskusta osa pois ja nosta kaali kiehuvaan veteen. Kun lehdet alkavat irrota, nosta ne reikäkauhalla kylmään veteen.

Kypsennä puuroriisi maidossa. Kuori sipuli, leikkaa hienoksi ja kypsennä voissa / öljyssä tai mikrossa. Sekoita keitetty puuroriisi, sipuli, munat, jauheliha ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä koepala ja maista. Taikina saa olla aika löysää. Nosta kaalilehdet kylmästä vedestä ja ohenna tai leikkaa lehden paksuin osa pois. Täytä lehdet reilulla ruokalusikallisella täytettä ja kääri kääryleet. Nosta ne voideltuun vuokaan.

Lisää pari voinokkareta ja siirappia kaalikääryleiden päälle. Kun kääryleet ovat saaneet vähän väriä, kaada liemi vuokaan ja jatka kypsentämistä 1-11/2 tuntia. Tarjoile keitetyn perunan ja puolukkahillon kera.

Lisää aiheesta:

Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista